Editörden SeçmelerKripto Rehber

Retest Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bir diziliş veya destek-direnç bozulması meydana geldikten sonra retest  hareketinin ne olduğunu görelim.

Retest Nedir?

En genel tanımıyla bunun fiyatın bir geri çekilme hareketi olduğunu söyleyebiliriz. Bu hareketten önce kırılan bir şekillendirici yapı veya destek – direnç vardır. Bu kırılmanın ardından fiyat bir geri çekilme yaşar, kırık yapıyı test eder ve ardından hareketine devam eder. Yeniden test hareketi, molayı kaçıran yatırımcılara ticarete girme fırsatı sunar. İki tür Throwback ve Pullback çeşidi bulunmaktadır.

Throwback: Direnç bölgelerinin kırılımından sonra meydana gelen harekete verilen kavramdır. Burada bir direnç kırılımı yaşanır ve ardından fiyat kırmış olduğu dirence gelerek kırılımının onayını verir, artışını sürdürür. Bu durum bizlere kırılan bir direnç bölgesinin daha sonra destek bölgesine dönüşebileceğini ifade etmektedir. Direnç kırılımının ilk anını kaçıran yatırımcılar, throwback ile işleme katılabilir ve long işlem gerçekleştirebilirler. Throwback gerçekleşirken işlem hacmi az miktarda olmalıdır. Eğer throwback esnasında işlem hacmi yüksek ise bu durum, bir retest hareketinin değil trend değişikliğinin göstergesidir.

Retest Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Pullback: Bu durum ise destek bölgelerinin kırılımından hemen sonra meydana gelen harekete verilen kavramdır. Burada bir destek kırılımı yaşanır ve sonrasında fiyat kırmış olduğu desteğe gelerek kırılımının onayını verir, ve düşüşünü sürdürür. Bu durum bizlere kırılan bir destek bölgesinin daha sonra direnç bölgesine dönüşebileceğini ifade etmektedir. Destek kırılımının ilk anını kaçıran yatırımcılar, throwback ile işleme katılabilir ve short işlem gerçekleştirebilirler. Pullback sağlanırken işlem hacmi düşük bir oranda yer almalıdır. Eğer pullback sırasında işlem hacmi yüksek ise bu durum, bir retest hareketinin değil trend değişikliğinin göstergesi kabul edilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.