Haberler

Ripple davası sona yaklaşırken SEC hedefine yeni bir şirketi aldı: “Piyasa manipülasyonu” iddiası!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Hydrogen Technology Crop şirketini ve şirketin eski CEO’sunu suçladı. Öte yandan suçlamalara farklı şirketleri ve isimleri de dahil eden SEC, kurum ve kişilerin piyasayı manipüle ettiklerini iddia etti. Manipülasyon iddialarıyla suçlamada bulunduklarını belirten SEC, daha önce de popüler kripto para birimi XRP’nin arkasındaki şirket olan Ripple Labs şirketine, şirketin CEO’suna ve şirketin kurucu ortağına “kayıtsız menkul kıymet satışı” gerekçesi ile dava açmıştı. SEC’nin yeni suçlama açıklamaları, akıllara Ripple davasını getirdi.

SEC, BU KEZ DE HYDROGEN TECHNOLOGY CROP’U HEDEFE ALDI

Hydrogen Technology Crop

Kripto para alanındaki düzenleme çalışmaları ve yargı yetkisi nedeniyle gündeme gelen SEC, bu konuda gücü elinde tutan kurum olarak piyasada hakimiyet sağlamak istiyor. SEC, özellikle de menkul kıymet olduğunu iddia ettiği kayıtsız kripto paraların satışına karşı bir duruş sergiliyor. Bu duruşuyla birlikte SEC, bu kez de hedefine Hydrogen Technology Crop şirketini, şirketin eski CEO’sunu ve Moonwalkers Trading Limited şirketinin CEO’su Tyler Ostern’i hedefine aldı.

SEC’DEN BİR YENİ SUÇLAMA!

Sec

SEC, Hydrogen Technology şirketini ve şirketin eski CEO’su Michael Ross Kane’i, piyasa yapıcı firma olarak bilinen Moonwalkers’ın CEO’su Tyler Oster’ni, “kayıt dışı işlemleri gerçekleştirmedeki rolleri” nedeniyle suçladığını duyurdu. SEC’nin suçladığı şirket ve isimlerin, kayıt dışı kripto varlık menkul kıymet satışlarına karıştığı iddia ediliyor. SEC, Hydrogen Technology Crop’un yerel token’ı Hydro’nun, “çeşitli yöntemler ile halka açık olarak dağıtılarak ticaret hacmini ve fiyatını manipüle etmesi” yöntemi ile 2 milyon dolardan fazla kazanç sağladığını ne sürüyor. Öte yandan SEC’ye göre Tyler Ostern da bu işlemlerde “suç ortağı” olarak yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.