Altcoin HaberleriHaberler

Ripple (XRP) Davasında Yeni Gelişme! Mahkemeden SEC’i Zorlayacak İstek!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple, ABD Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu ile sürdürdüğü harpte yeni bir sürece girdi. SEC çalışanları hakkında istenen belgeler kurumu sıkıntıya sokabilir. Mahkemenin değerlendirmesi neticesinde 3 Eylül’e kadar SEC’e süre verildi. Eğer kurum bu verileri açıklarsa hangi çalışanın ne kadar XRP almış olduğu ve ne benzer şekilde süreçlere maruz kaldığını öğrenebileceğiz.

Ripple Avukatı Açıkladı!

Ripple Davası  avukatlarından önde gelen James Filan kısa süre ilkin Twitter üstünden gelişmeyi duyurdu. Ripple’ın XRP alan SEC çalışanlarıyla ilgili bir talepte bulunmuş olduğu açıklandı. Kurum çalışanlarının Ripple (XRP) alıp almadığı ve eğer alırlarsa ne benzer şekilde yaptırımlara maruz kaldığını öğrenmek isteyen avukatlar süreci kendi lehlerine ilerletmek istiyor.

Cuma günü Ripple Labs, Ripple CEO‘su Brad Garlinghouse ve Ripple yönetim kurulu başkanı Chris Larsen dahil olmak suretiyle birkaç sanık adına sunulan müracaat ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinden SEC’i tecim politikaları hakkında veri üretmeye zorlamasını istiyor. Ripple avukatları SEC’in kripto paralar mevzusunda net politikalar üretemediğini iddia ediyor ve 3 Eylül’de gelecek cevaba bakılırsa bu savlarını güçlendirebilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ripple Davası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tüm Kripto Varlıkları Açıklansın!

Ripple avukatlarının talebi XRP dışındaki kripto varlıkları da kapsıyor. Yani Bitcoin ve Ethereum benzer şekilde kripto varlıklara yatırım meydana getiren SEC çalışanları eğer var ise bu biçim şeyleri da öğrenebileceğiz. Buradan gelecek bilgiler bir tek XRP davası için değil, tüm kripto topluğunu ilgilendiriyor. Eğer SEC’in üst düzey bürokratları kripto para yatırım yapabiliyorsa ve kendilerine bu mevzuda yaptırım uygulanmıyorsa Bitcoin yada Ethereum ETF onaylarının da yapılması gerekir. Çünkü bunu üst düzey bürokratlar teyit etmiş oluyor. Güvenilmez olarak kabul ettikleri kripto varlıklara yatırım yaparak politikalarıyla ters düşüyorlar.

SEC, yaklaşık 1,3 milyar dolarlık XRP satışıyla ilgili Ripple yetkililerini suçlamaya devam ediyor. Aralık ayından bu yana süregelen dava XRP yatırımcılarını bu satışlardan daha oldukça etkiledi. Ancak SEC yetkilileri bu süreci bir hayatta kalma mücadelesinden değişik görmüyor. Diğer merkezi kripto varlıklara açacakları emsal davalar için tüm kozlarını Ripple harbinde oynuyorlar. Birçok hukukçu gelecek yıl içinde Ripple’ın belli bir oranda tazminat ödeyerek bu süreçten minimum zararla çıkacağını düşünüyor.

Elbette burada paylaştığımız içerikler bilgi verme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.