Altcoin HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

Ripple (XRP), SEC Davasında Yeni Gelişme! Ripple Labs Avukatları Atağa Geçti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple ve SEC arasındaki mücadelede tam gaz devam ediyor. Ripple Avukatları en güçlü kozunu tekrardan gündeme getirdi.

SEC ile girmiş olduğu mücadelede Ripple (XRP) var gücüyle savaşıyor. Projenin hayatta kalma mücadelesi olarak tanımlanan bu davada şimdiye kadar Ripple lehine birçok gelişme oldu. Şirket davayı kazanabilmek için tüm bilgileri önemsiyor ve SEC’i köşeye sıkıştırmak istiyor. Son olarak SEC çalışanlarının kripto varlıklarıyla ilgili bir talepte bulunulmuştu. Ancak bu talep SEC tarafınca personellerin mahremiyeti gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. Fakat bugün mühim bir gelişme daha oldu.

Ripple Avukatları Israrcı

Ripple Labs Avukatlarından James Filan son taleplerinde ısrar eden görünüyor. SEC çalışanlarının Bitcoin, Ethereum ve Ripple alıp alamadığını öğrenmek isteyen James Filan bu şekilde bir durumda SEC’in iyi mi bir süreç izlediğini açıklamasını istiyor. Birçok uzman bu talepte firmanın ısrarcı olmasını haklı buluyor. Eğer SEC çalışanları kripto varlık edinebiliyorsa kendisiyle çelişmiş olacak. Geçmişe dönük üretilmesi istenen verilerin Ripple’ı haklı çıkarması umut ediliyor.

Eğer SEC çalışanları kripto varlık alamıyorsa bununla ilgili de bir sürecin ifşa edilmesi gerekiyor. Yani hangi kripto varlıklara izin verilmiyor ve bu kripto paralar neye göre belirleniyor? Ripple kendi tokenları olan XRP’nin niçin Bitcoin ve Ethereum’dan ayrı tutulduğunu görmek istiyor.

Çalışanlarının mahremiyetini ihlal etmemek için SEC bu talebi negatif karşılamıştı. Ancak James Filan verilerin anonim paylaşılmasını isteyen yeni bir talep geçti. Yani hangi çalışanın ne kadar kripto varlık edinmiş olduğu değil tamamen anonim olarak tüm çalışanların hangi varlıklarda toplam ne kadar yatırım yapmış olduğu öğrenilmek isteniyor. Bu talep için SEC’in iyi mi bir müdafa yapacağı merak mevzusu oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ripple Davası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

XRP Yatırımları Yasaklandı Mı?

Son Ripple dilekçesi Mart 2019 itibariyle SEC çalışanlarına XRP yatırımlarının yasaklandığını da iddia ediyor. Avukat James Filan bu aşamada şunları belirtiyor:

“Peki daha öce izin veriliyor muydu?” evet hakkaten önemli bir soru, şu sebeple buna izin veriliyorsa davanın açılması da mantıksız hale gelecek. Çünkü SEC, şirketi senelerdir izinsiz satış yapmakla suçluyor.

SEC büyük bir ihtimalle “anonim veri paylaşımı” mevzusuna karşı bu verilerin davayla alakasız bulunduğunu iddia edecek. Ancak Ripple avukatları bu mevzuda istediğini almak için elinden geleni meydana getirecek benzer halde görünüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.