Borsa Haberleri

Robinhood Ticaret Platformu Detaylı İnceleme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Robinhood’un kullanımı çok kolaydır. Ancak artık tüm çevrimiçi borsalar ücretsiz hisse senedi ve ETF işlemleri sunduğundan dolayı Robinhood’un alım satım araçları onu rekabette bir adım geride bırakıyor.

Robinhood, yalın bir ticaret deneyimi sunarak en iyi ticaret platformunu arayan yatırımcılar için kötü bir seçim olabilir. Ayrıca, Robinhood’un hisse senedi araştırma araçları, TD Ameritrade, Charles Schwab ve Fidelity gibi 0 dolarlık borsalarla karşılaştırıldığında ciddi şekilde eksik. Ayrıca, Robinhood müşteri hizmetleri konusunda sınırlı teknik destek sunuyor.

Komisyonlar ve Ücretleri

Diğer birçok komisyonsuz borsa gibi Robinhood, hisse senetleri, ETF’ler, opsiyonlar veya kripto para birimi ticareti için komisyon almaz.

Robinhood nasıl para kazanıyor: Facebook (FB) ücretsiz bir hizmettir. Bir abonelik ücreti almayarak bunu dengelemek için kullanıcı verilerinizi toplayarak ve reklam satarak gelir elde eder.

Robinhood Gold: Robinhood Gold, Morningstar raporlarına, Düzey II akış fiyatlarına ve marj ticaretine (yıllık %5 faiz uygulanır) erişim sağlamak için aylık 5 ABD Doları fiyat talep etmektedir.

Penny hisse senetleri: Robinhood, OTC hisse senetlerinin ticaretini desteklemez. Robinhood tarafından desteklenen penny hisse senetleri, NASDAQ veya NYSE’de işlem gören hisse senetleridir.

Ticaret Platformları ve Araçları

Robinhood, yatırım yapmaya yeni başlayan ve temel temel bilgilerle başlamak isteyen kişiler için optimize edilmiştir. Ancak, nasıl yatırım yapacağınızı öğrendikten sonra Robinhood artık ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir. Bunun nedeni, Robinhood’un çeşitli ticaret araçları ve özelliklerinin en iyi çevrimiçi borsa komisyoncularına kıyasla soluk olmasıdır.

Ticaret araçları: Robinhood’un web sitesinde bulunan ticaret araçları ve özellikleri, kategori liderlerine kıyasla minimum düzeydedir. Örneğin, grafikler ilkeldir ve yalnızca dört teknik gösterge mevcuttur. Bu arada, TD Ameritrade 400’ün üzerinde ve TradeStation yaklaşık 300 teklif sunuyor. Başka bir örnek olarak, TD Ameritrade ve Charles Schwab, gün boyunca kurum içi uzmanlarla kendi canlı yayınlarını sunuyor.

Kesirli paylar: Robinhood’un en büyük gücü basitliğinde bulunur. Örneğin, yinelenen yatırım aracı, haftada bir kez gibi düzenli aralıklarla otomatik olarak sabit bir dolar tutarında yatırım yapmanızı sağlar. Benzer şekilde, hesabınızda Temettü Yeniden Yatırımını (DRIP) etkinleştirirseniz, Robinhood hisse senetlerinden veya ETF’lerden kazanılan temettüleri, ilgili sembollerin kısmi hisse ticaretini desteklemesi koşuluyla otomatik olarak yeniden yatırır.

Araştırma Özellikleri

Robinhood’un genel araştırma deneyimi, yönetim kurulu genelinde ciddi bir şekilde eksik ve hepsi de 0 dolarlık ticaret sunan endüstri liderleri TD Ameritrade, Fidelity ve Charles Schwab’ı takip ediyor.

Araştırma özellikleri: Robinhood, analist derecelendirmeleri, “insanlar da satın aldı” önerileri ve şirket biyografileri için “hakkında” gibi bölümler sunar. Basitliğe odaklanan kesin ve kuru bir deneyim. Robinhood’da, piyasa değeri ve cari fiyatlar gibi birkaç bilgi noktasına sahip önceden tanımlanmış hisse senedi tarayıcılarına benzeyen listeler de vardır. Bazı yatırımcılar için bu iyidir; başkalarına, daha fazlasını istemeye bırakılacaklar.

Robinhood Snacks: Robinhood’un araştırmasında öne çıkan bir nokta varsa, o da Robinhood Snacks haber bülteni ve podcast’idir. Robinhood Snacks yazı işleri ekibi, piyasayı her gün anlaşılması kolay, sindirilebilir bir formatta özetliyor.

Mobil Ticaret

Robinhood’un mobil uygulaması hızlı, basit ve kullanım kolaylığı açısından oldukça başarılı. Robinhood, hisse senedi ticareti için üretken olmak için gereken işlevselliğe sahiptir: basit ticaret girişinin yanı sıra temel izleme listeleri, grafikler ve analist derecelendirmeleriyle temel hisse senedi fiyatları, son haberler, akış Bloomberg TV.

İzleme listeleri: Robinhood’un sadeliğe odaklanmasının birkaç önemli dezavantajı da var. Cihazlar arasında otomatik senkronizasyonun yanı sıra, son fiyat ve yüzde değişikliğinin ötesinde yalnızca birkaç isteğe bağlı sütunla izleme listesi işlevselliği minimum düzeydedir. Buna karşılık, TradeStation 300’ün üzerinde ve TD Ameritrade 500’ün üzerinde teklif sunuyor.

Hisse senedi grafikleri: Bir hisse senedi fiyatı çekerken, grafikler altı varsayılan tarih aralığı ve iki grafik türünün ötesinde değiştirilemez. Ayrıca teknik analiz yapılamaz ve yatay görüntüleme için manzara modu bile desteklenmez. Örneğin, ücretsiz Yahoo Finance veya CNBC mobil uygulamasını kullanarak hisse senedi fiyatlarını çekmek, üstün bir grafik deneyimi sağlar.

Fiyat uyarıları: Robinhood, kullanıcıların bireysel hisse senetleri için özel fiyat uyarıları ayarlamasına izin vermez. Hisse senedi fiyatı uyarıları endüstri standardı bir özellik olduğundan şaşırtıcıydı.

Yatırım Teklifi

Robinhood, hisse senedi ETF’leri, opsiyonlar ve kripto para birimi ticareti sunar. TradeStation dışında çoğu çevrimiçi aracı kurum, kripto para birimi ticareti sunmaz. Ancak, Robinhood’da yatırım fonları ve tahviller desteklenmez ve vadeli işlemler de desteklenmez.

Bankacılık

Nakit Yönetimi bir yana, Robinhood şubeleri, kredi kartları, ipotekleri, banka havaleleri ve benzerleri olan geleneksel bir banka değildir.

Nakit Yönetimi: Bir banka olmasa da Robinhood, banka kartı içeren bir nakit yönetimi hizmeti sunmaktadır. Robinhood Nakit Yönetimi ile, aracılık hesabınızdaki yatırım yapılmamış nakitlerden faiz kazanırsınız.

Yıllık getiri şu anda %0,30’dur ve bu, %0,50 kazanç sağlayan ortalama yüksek getirili tasarruf hesabından biraz daha azdır. Yüksek getirili tasarruf hesapları gibi net getiri faiz oranlarıyla birlikte dalgalanır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.