Haberler

Ruslar Kripto Varlıklarını Dubai’ye Taşıyor

Reuters'e göre, Ruslar servetlerini korumak için Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) kripto para platformlarına başvuruyor ve kripto şirketlerinden milyarlarca doları boşaltmaya çalışıyorlar.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Reuters’e göre, Ruslar servetlerini korumak için Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) kripto para platformlarına başvuruyor ve kripto şirketlerinden milyarlarca doları boşaltmaya çalışıyorlar.

Benzer şekilde, bazı rus vatandaşları Birleşik Arap Emirlikleri‘nde gayrimenkul satın almayı tercih ederken, diğerleri varlıklarını itibari para birimine dönüştürmek ve saklamak istiyor. Son 10 gün içinde bir borsa, İsviçreli brokerlerden Bitcoin’leri tasfiye etmek için çok sayıda talep aldı. İşletmeye göre, tüm taleplerin toplamı 2 milyar dolar veya daha fazlaydı. Platformun yöneticisi, aylık bazda çok sayıda işlem sorgusu aldıklarını belirterek şunları ekledi:

Son iki haftada beş ya da altı tane aldık. Henüz hiç olmadı. Daha önce hiç bu kadar ilgi görmemiştik. Bir adamımız var. kim olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok ama bir komisyoncu aracılığıyla geldi ve 125.000 Bitcoin satmak istiyoruz” dedi.

İsviçreli piyasa sorumlusu ise kripto işlem hacimleri hakkında yorum yapmayı reddetti.

Bir e-postada, ülkenin Ekonomik İşler Sekreterliği (SECO), dijital varlıkların Rus kullanıcılarının ve kişilerin geleneksel varlıklarıyla aynı kısıtlamalara tabi olduğunu ve yaptırım uygulananların fonlarının İsviçre’de dondurulması gerektiğini belirtti.

Ruslar İçin Dubai Güvenli Bir Liman Haline Geldi

Körfez ülkeleri için bir iş gücü merkezi olan ve gelişen bir kripto endüstrisine ev sahipliği yapan Dubai, Moskova ile Batılı müttefikleri arasındaki çekişmede taraf olmayı reddetti. Ruslar bunun sonucunda varlıklarını geri alabildiler. Ayrıca, bireylerin ev satın almasını kolaylaştırmak için bir kripto para birimi girişimiyle birlikte çalışan bir emlak komisyoncusu şunları söyledi:

Birçok Rus ve Belaruslunun ellerindeKİ kripto varlıklar ile Dubai’ye gittiğini görüyoruz

BAE’deki bir finans kaynağına göre, birçok insan paralarını Körfez devletinin yetki alanından çıkarmak için kripto para birimleri kullanarak Dubai’de ev satın alıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.