Haberler

Rusya dış ticarette kripto para kullanmaya hazırlanıyor! Yasa tasarısı için 2 kurum uzlaşma sağladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya, geçtiğimiz yıl kripto paraları karşısına alan ve neredeyse kripto paralara karşı savaş açan bir tutumu benimsemişti. Bu kapsamda kripto paralara karşı düzenleme adımları atan Rusya, Ukrayna’ya müdahalesinin ardından ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Rusya, gelen ekonomik yaptırımların ardından son dönemlerde, geçtiğimiz yıl savaş açtığı kripto paralara yönelmeye başladı ve son olarak da Rusya’da, daha önce karşı karşıya gelmiş olan iki kurum, önemli bir yasa tasarısında anlaşma sağladı.

YASANIN ÖNÜNDEKİ “EN BÜYÜK ENGEL” KALKTI

Yasanin Onundeki En Buyuk Engel Kalkti

Rusya Maliye Bakanlığı ile Rusya Merkez Bankası, savaş başlamadan önce kripto paralar konusunda karşı karşıya gelmişti. Rusya Merkez Bankası kripto paraların Rusya sınırlarında yer almaması gerektiğini savunurken, Maliye Bakanlığı ise bu konuda daha ılımlı yaklaşmaya çalışmıştı. Ancak gelen ekonomik yaptırımların ardından köşeye sıkışmaya başlayan Rusya’da, kripto paraların uluslararası ticaret işlemlerinde kullanılabileceğine yönelik yasa tasarısı hazırlandı. Bu tasarının önündeki en büyük engellerden biri olarak gösterilen merkez bankası ve bakanlığın anlaşmazlığı da giderildi.

MALİYE BAKANI YARDIMCISI MOİSEEV’DEN AÇIKLAMA

Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexei Moiseev, Rus haber ajansı Tass’ın haberine göre konuya ilişkin açıklamada bulundu. Moiseev, söz konusu yasa tasarısının içeriğinde, kripto paraların dış ticarette nasıl kullanılacağına, kripto paraların nasıl alınacağına ve sınır ötesi anlaşmalarda hangi koşullarda kripto paraların kullanılacağına dair detaylı bilgilerin yer aldığını belirtti. Rusya Merkez Bankası’nın uzlaşma sağlamasından sonra tasarının ne zaman yürürlüğe gireceği ise henüz bilinmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.