Kripto Para BirimleriBitcoin HaberleriHaberler

Rusya Enerji Bakanlığından Önemli Kripto Açıklaması!

Kripto Para Madenciliğinde Son Durum!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya enerji bakanlığından önemli Kripto açıklaması. Rusya Enerji Bakanı’na göre, Rusya’daki kripto madenciliğini çevreleyen düzenleyici belirsizlikler mümkün olan en kısa sürede çözülmeli. Enerji Bakan Yardımcısı Evgeny Grabchak, hükümetten ülkenin korkunç ekonomik durumunu gerekçe göstererek kripto para madenciliğine izin vermesini istedi.

Rusya’da Kripto Para Madenciliğinin Yasallaştırılması Gündemde

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden ihtilafın bir sonucu olarak birçok hükümet ve şirket Rusya’ya yaptırım uyguladı. Bu yaptırımlar Rusya’yı kuşatmış olsa da, onları atlatmanın yollarını arıyor.

Öyle ki, Enerji Bakan Yardımcısı Evgeny Grabchak, ülkenin korkunç ekonomik durumunu gerekçe göstererek hükümeti kripto para madenciliğine izin vermeye çağırdı.

Grabchak sözlerini, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle tarihteki en ağır ekonomik yaptırımlardan bazılarıyla karşılaşmasının ardından yaptı. Yaptırımlar sonucunda Rusya, Batı bankacılık sisteminden fiilen koptu.

Rusya Enerji Bakanlığından Önemli Kripto Açıklaması!
Rusya Enerji Bakanlığından Önemli Kripto Açıklaması!

Konuyla ilgili açıklamalarının devamında Enerji Bakan Yardımcısı Evgeny Grabchak şu sözleri söyledi: “Bu yasal boşluğun bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu faaliyetle bir şekilde geçinmek istiyorsak ve mevcut realitede başka seçeneğimiz yoksa, yasal düzenlemeye madencilik kavramını da ekleyerek yasal düzenleme yapmalıyız. ”

Madencilik yerleri ve madencilere verilen enerji ödeneklerinin bölgesel kalkınma planlarıyla eşleşmesi gerektiği göz önüne alındığında, Grabchak madenciliği federal düzeyden ziyade eyalet ve bölgesel düzeylerde düzenlemenin daha ekonomik olacağına inanıyor.

Rusya, Kriptoya Dönecek mi?

Rusya’nın son ekonomik yaptırımları aşmak için kripto para birimini kullanıp kullanmayacağı konusunda birçok spekülasyon var. Analistler, Moskova’nın büyük ölçekli işlemleri etkinleştirmek için kripto kullanma olasılığını reddetse de, olasılık hala var.

Öyle ki geçtiğimiz günlerde bir Rus bakan, ülkenin muazzam enerji ihracatının Bitcoin (BTC) ile ödenmesi gerektiğini öne sürdü. Rublenin aşırı oynaklığı nedeniyle, Rus vatandaşları varlıklarını güvence altına almak için kripto para birimine yöneldi, ancak ülkenin ödeme hizmeti faaliyetleri askıya alındı ve bu eğilimin sürdürülmesi zorlaştı.

ABD ve müttefikleri de Rus hükümetinin elinde nakit kalmamasını sağlamak için adımlar attı. Rusya’da faaliyet gösterirken, çoğu büyük kripto para borsasının Rus kara listelerine uyması gerekiyor.

Bir Akışta Rus Kripto Düzenlemesi

Kripto para birimleri, devlet kurumları arasında tartışmalı bir konu olmaya devam etseler de, Rusya’da artık sınırlı bir ölçüde düzenlenmektedir. Maliye bakanlığının uzayı meşrulaştırma girişimlerinin bazılarının tam tersine, Rusya merkez bankası kapsamlı bir yasağı savundu.

Rusya maliye bakanlığı geçen ay kripto para ticareti ve madenciliği için düzenleyici bir çerçeve tanımlayan bir yasa tasarısı sundu. Ülke, bu yıl kripto para biriminin benimsenmesinde önemli bir büyüme gördü ve bu yılın başlarında yapılan bir hükümet değerlendirmesi, Rusların dünyadaki toplam kripto para birimlerinin yaklaşık %12’sine (yaklaşık 240 milyar dolar) sahip olduğunu ortaya koydu.

Ülkenin önemli enerji arzı ve soğuk ortamı, onu madencilik için uygun bir yer haline getiriyor. Çin ve Kazakistan’daki madencilik tesislerine yönelik baskıların ardından, kripto meraklıları Rusya’yı Ukrayna ihtilafından önce bir sonraki madencilik etkin noktası olarak belirlediler.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.