Haberler

Rusya ile Ukrayna Savaşı, Kripto Piyasasını Çöküşe Sürükledi

Kripto piyasası, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri bir saldırı başlatmasının ardından %11 düştü.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya’nın bu sabah erken saatlerde Ukrayna’ya tam kapsamlı bir askeri saldırı başlatmasının ardından 200 milyar doların üzerinde değer kripto piyasasından silindi. En büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum, basın zamanında %10 ve %13.6 düştü.

Rus Askeri Saldırısı ile Beraber Kripto Piyasası Düştü

Küresel piyasalar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri saldırısının etkilerini hissediyor ve kripto varlıkları özellikle sert darbe aldı.

Kripto piyasası yaklaşık %11 düştü ve son 24 saatte 200 milyar doların üzerinde değer kaybetti. Fiziksel altın %2.22’nin üzerinde bir yıl içinde en yüksek fiyatına yükselirken, kripto çevrelerinde genellikle “dijital altın” olarak adlandırılan Bitcoin bugün %10 düştü ve 35.000 doların biraz üzerinde işlem gördü.

Bu sabah erken saatlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya karşı “özel bir askeri operasyon” yapılmasına izin verdi ve duyurdu. Yayından birkaç dakika sonra ülke genelinde birden fazla şehirde patlamaların duyulduğu bildirildi.

Buna karşılık, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy sıkıyönetim ilan etti ve tüm vatandaşları ülkeyi savunmaya çağırdı ve Kiev’in isteyen herkese silah vereceğini söyledi. Ukrayna ordusu, şimdiye kadar 50’den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü ve altı savaş uçağının imha edildiğini söyledi. Binlerce Ukrayna vatandaşı şimdiden ülkeyi terkediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.