HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Rusya Maliye Bakanı: “Kripto Paraları Yasaklamak Değil Düzenlemek Gerekiyor”

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Moskova merkezli Lenta gazetesine göre, Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov kripto para birimlerini yasaklamak yerine onları düzenlemek istediklerini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto yasağı fikrini reddederken, ülkenin böyle bir yaklaşımı kabul etmeyeceğini vurguladı.

Maliye Bakanı Yasak Teklifi Hakkında Konuştu

Medyada yer alan haberlere göre, Rusya Merkez Bankası‘nın kripto paralara karşı yasakçı tutumu, devlet yetkilileri arasında etkisiz kaldı. Merkez Bankası kripto paraları yasaklama teklifine, hükümet üyeleri, Devlet Duması temsilcileri ve bakanlıklar karşı çıktı. Yasak planına Devlet Duması Mali Piyasalar Başkanı Anatoly Aksakov ve Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Başkan Yardımcısı Andrey Lugovoy karşı çıktı.

Rusya Maliye Bakanı
Rusya Maliye Bakanı

Milletvekilleri, merkez bankasının onu tamamen yasaklama konusundaki kararlılığında yalnız olduğunu ve Devlet Duması’nın çalışma grubunun merkez bankasının pozisyonunu desteklemediğini iddia etti. Yasa koyucular ise Rusya Merkez Bankası’nın mevcut “Dijital Finansal Varlıklar hakkında” yasasını yanlış yorumladığını savunuyor.

Kripto Paralar ve Yasaklar

Çin, şüphesiz en fazla kripto para birimlerini yasaklayan ülke konumunda. Çin geçen yıl tüm kripto para işlemlerini yasaklamıştı. Dijital Yuan çalışması ve pilot testlerinde en fazla ilerleme kaydeden Çin, kripto para birimlerinin merkezi olmayan yapısına tümüyle karşı çıktı.

Türk yatırımcıların kripto ekosisteminde bu kadar önemli bir rol oynaması nedeniyle ülkemizde yasaklama ve düzenleme gibi endişeler gündeme geldi. Mevcut araştırmalar, NFT hediyesi ve düzenleyici operasyon çalışmaları ile başta pek sıcak bakmadığımız kripto alanına giderek daha fazla dahil oluyoruz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.