HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Rusya Maliye Bakanı’ndan Kripto Paralarla İlgili Pozitif Açıklamalar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, en son yaptığı açıklamalarda kripto paralar hakkında pozitif açıklamalar yaptı.

Rus haber sitesi Kommersant’a göre, Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov bakanlığın kripto paraları yasaklamak yerine düzenleme konusundaki tutumunu yeniden dile getirdi. Ayrıca Siluanov, bankalara kripto para işlemlerini yasallaştırmak için kullanmalarını tavsiye etti.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov
Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov

Rusya Kripto Paralarla İlgili Pozitif Adım!

Siluanov, kripto para birimlerinin yasaklanması çağrısında bulunan Rusya Merkez Bankası‘nın aksine, bankaların bitcoin değişim hizmetleri sağlamasına izin verilebileceğine ve diğer tür işletmeler için lisanslama standartlarının da uygulanacağına inanıyor. Ortaya atılan iddialara göre, lisanssız işletmelere kripto hizmeti vermek suç olarak değerlendirilecek.

Ayrıca hem Rusya Maliye Bakanlığı hem de Merkez Bankası kripto para birimlerinin ülkede yasal ödeme aracı olarak kullanılamayacağı konusunda hemfikir.

Siluanov’a göre Rusya Merkez Bankası ve Rusya’nın kara para aklamayı önleme (AML) kurumu Rosfinmonitoring, kripto para birimiyle ilgili işlemlerle ilgili bilgilere erişmeli ve Şeffaf Blok Zinciri işlem izleme sistemini kullanmalı.

Rusya’nın Kripto Para İlglisi

Siluanov’a göre, Rus vatandaşlarının kripto varlıklarda yaklaşık 2 trilyon ruble (26 milyar dolar) var. Öte yandan Kommerstant’a göre, önerilen yeni düzenlemeler yürürlüğe girdikten sonra bu paralar yasallaştırılmalıdır. Düzenleyiciye göre, madencilik ve yabancı kripto para ticaret siteleri de lisans gerektirecek ve bu da ek 180 milyar ruble (2.3 milyar dolar) vergi ile sonuçlanacak.

Çeşitli Rus hükümet grupları, daha önce, yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen kripto para düzenlemesi için bir çerçeve üzerinde anlaşmıştı. Karar, Ocak ayı başlarında Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan ve ülkedeki kripto para işlemlerinin ve madenciliğin tamamen yasaklanması çağrısında bulunan bir çalışmayla ateşlendi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.