Haberler

Rusya Maliye Bakanlığı Yetkilisinden Kripto Para Açıklaması

Rusya Maliye Bakanlığı'nda üst düzey bir yetkili olan Ivan Chebeskov'a göre, Rusya'nın kendi kripto para piyasası altyapısını inşa etme isteği yoğunlaştı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya Maliye Bakanlığı yetkilisi Ivan Chebeskov’a göre, yaptırımlar Rusya’nın kendi kripto para piyasası altyapısını kurma isteğini artırdı. Bakanlığın finans politikası yöneticisi Chebeskov, Uluslararası Bankacılık Günü konferansında yaptığı konuşmada, yurtdışında kripto para birimlerine yatırım yapan Rusların fonlarını geri çekmesinin ve fiat para birimine çevirmesinin giderek zorlaştığını söyledi.

Rusya’nın Kendi Kripto Altyapısını Kurma İsteği Arttı!

“Yabancı düzenleyiciler Rus vatandaşlığı konusunda endişeli. Paralar donduruldu ve yeni hesap açılamıyor.” Bakanlık yetkilisi, “Sonuç olarak, Rusya’nın dijital para birimleri için kendi altyapısını oluşturma motivasyonu elbette genişliyor” dedi.

Rusya Maliye Bakanlığı
Rusya Maliye Bakanlığı

Şu anda Rusya’da ve yurtdışında kripto para birimlerinin itibari paraya dönüştürülmesinin Rus vatandaşlarını fonlarının dondurulması olasılığına maruz bıraktığı belirtiliyor. Maliye Bakanlığı’na göre, artan sayıda yatırımcı madeni paralarını Rusya‘ya transfer etmeye istekli.

Kripto para birimleri son zamanlarda Rusya‘da tartışma konusu oldu. Merkez Bankası, ülkenin finansal sistemine yönelik bir tehdidi gerekçe göstererek kripto para birimi yasağı istedi. Maliye Bakanlığı ise bunun denetlenmesi, vergilendirilmesi ve yasaklanmaması gerektiğini savundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirtmişti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.