Haberler

Rusya Maliye Bakanlığı’ndan kripto para açıklaması geldi: İzin vereceğiz

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ukrayna’ya işgal girişimine başladıktan sonra ekonomik yaptırımlarla köşeye sıkıştırılan ve SWIFT sisteminden ihraç edilen Rusya, son dönemlerde çareyi kripto paralarda aramaya başladı. Ticaret işlemlerinde ödemelerin Bitcoin (BTC) ve çeşitli kripto paralar ile yapılmasının önünü açan Rusya’dan, kripto paralara ilişkin bir adım daha geldi. Rus Haber Ajansı TASS2ın resmi raporunda, Rusya Maliye Bakanlığı Mali Politika Departmanı Başkanı Ivan Chebeskov’un röportajına yer verildi.

“ULUSLARARASI ANLAŞMALARDA İZİN VERECEĞİZ”

Ivan Chebeskov

Ivan Chebeskov, yakın tarihli röportajında, “Herhangi bir kısıtlama olmadan kripto para birimlerinin uluslararası anlaşmalarda kullanılmasına izin vereceğiz” sözlerini dile getirdi. TASS haberinde Chebeskov’un açıklamalarına ilişkin olarak ise “Maliye Bakanlığı’nın kripto para birimlerinin Rusya’daki yerel ve uluslararası işlemleri için önemini kabul ettiğini de vurguladı” ifadelerine yer verildi. Ivan Chebeskov’a göre ayrıca Rusya Maliye Bakanlığı, kripto paralar konusunda Rusya Merkez Bankası’ndan da daha yenilikçi bir bakış açısına sahip.

“KRİPTO PARA ALTYAPISI İHTİYACI VAR”

Habere göre Ivan Chebeskov öte yandan bakanlığın Rusya’nın uygun şekilde geliştirilmiş yerel bir kripto para altyapısına ihtiyaç duyduğunu düşündüğünü de ifade etti. Bunun daha iyi bir tüketici koruması sağlayabileceğine değinen Chebeskov, uygun bir sistem ile kripto paraların yasadışı kullanımının kontrolünün de elde edilebileceğini belirtti.

Rusya, çıkarıldığı SWIFT ödeme sistemine duyduğu ihtiyacı ortadan kaldırmak istiyor ve bu nedenle dijital para ile işlemler için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.