Haberler

Rusya Merkez Bankası Kripto Paralara Sıcak Bakıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası hakkında yeni bir rapor yayımlayan Rusya Merkez Bankası’nın sektöre ılımlı yaklaşması heyecan yarattı. Dijital varlıkların finansal sistemlere entegre edilmesine dair çalışmalara hızla devam eden Rusya Merkez Bankası, kripto para vergisini ele aldı. Başkan Elvira Nabiullina, Rus ekonomisini yaptırımların olumsuz etkisinden korumada başarılı bir grafik çizdiklerini söyledi. Raporda tüm dünyanın sık sık dile getirdiği kripto paralarla kara para aklama düzenlemelerinden hiç bahsedilmemesi dikkat çekti.

Ruslar Kriptoya Sıcak Bakıyor

Rusya Kripto Para

Kripto para dünyası, yeni düzenlemelere ve regülasyonlara ihtiyaç duyarken, Rusya Merkez Bankası’nın raporu sektörde heyecan yarattı. Rus yetkililerin kripto para sektörüne dair ana endişeleri arasında dünya çapında tartışılan temalar olan uygun vergilendirme ve düzenleme konuları öne çıktı. Bitcoin ile yapılan kara para aklama düzenlemelerinden bahsetmeyen Rusya Merkez Bankası, kripto para teknolojisine ilgi duymaya devam ediyor.

Dijital Ruble Çalışmaları Sürüyor

Rusya’nın küresel petrol ve doğal gaz piyasalarında önemli bir para birimi olmaya devam eden ABD dolarından uzaklaştığı dönemde kripto paralara sıcak baktığı biliniyor. Ukrayna işgalinden önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto paraların Rus ekonomisine sunacağı fırsatlar hakkında olumlu konuşmuştu. Bu raporla ilgili ilk değerlendirmeler Rusya Merkez Bankası’nın iç piyasayı dost ülkelerden gelen yabancı kripto para ihraççılarına açmaya ilgi duyduğunu gösterdi. Öte yandan 2023 yılında pilot uygulaması başlatılacak olan Dijital Ruble çalışmalarının hızla devam ettiği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.