HaberlerBitcoin Haberleri

Rusya Merkez Bankası’ndan Kripto Parlarla İlgili Korkutan Adım!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Medyada yer alan son haberlere göre, Rusya Merkez Bankası kripto para birimlerinin ülke sınırları içinde tamamen yasaklanmasını önerdi. Perşembe günü yayınlanan bir raporda, Rusya merkez bankası kripto para birimlerinin yasaklanmasını tavsiye etti.

Kripto Para Birimlerinde Eğilimler, Riskler ve Önlemler

Raporda, Rusya Merkez Bankası Finansal İstikrar Departmanı Direktörü Elizaveta Danilova ile çevrimiçi bir basın toplantısı sırasında açıklandı. Araştırmaya göre kripto para birimleri volatil ve dolandırıcılık gibi suç faaliyetlerinde yaygın olarak kullanıldığı açıklandı.

Rapora göre kripto paralar, ulusal ekonomiye zarar verme riski taşıyor ve düzenleyicinin optimal para politikalarını sürdürme görevini zorlaştırıyor. Sonuç olarak banka, kriptoyla ilgili faaliyetleri etkin bir şekilde yasaklamak için Rusya’da yeni yasalara ve düzenlemelere ihtiyaç olduğuna inanıyor. Kripto para birimlerinin ihracı ve özellikle Rusya’daki dolaşımlarının organizasyonu yasaklanmalıdır. Borsalar, tezgah üstü ticaret masaları ve eşler arası platformların tümü yasaklanmalıdır.

Raporun devamında ödemeler için kripto para kullanımına ilişkin mevcut yasak güçlendirilmeli ve işletmelere ürün, hizmet veya işgücü satın alan veya satan Rus vatandaşlarına cezalar uygulanmalıdır. Kripto para işlemleri için hiçbir Rus finans kurumu veya altyapısı kullanılmamalı ve hiçbir Rus kurumsal yatırımcının kripto varlıklarına yatırım yapmasına izin verilmemelidir.

Rusya Merkez Bankası'Nın Kripto Para Stratejisi
Rusya Merkez Bankası’Nın Kripto Para Stratejisi

Rusya Merkez Bankası’nın Kripto Para Stratejisi

Rusya Merkez Bankası, yatırım fonlarının kripto para birimine yatırım yapmasını zaten yasa dışı hale getirdi. Son yıllarda Rusya’da popülaritesi artan ve hatta devlet desteği bile alan kripto para madenciliğininde yasaklanması tavsiye edildi.

Araştırma, optimal bir yaklaşım olarak Rusya Federasyonu’nun kripto madenciliğini yasaklamasını önerdi. Merkez bankası ise kripto para işlemlerini izlemeyi ve kullanıcı işlemleriyle ilgili sürekli bir veri akışı sunmayı amaçlıyor. Regülatör, gelecekte Rusya Merkez Bankası tarafından oluşturulacak bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan dijital rublenin Rus vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılayacağına ve bankacılık sistemini güçlendireceğine inanıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.