Haberler

Rusya-Ukrayna Gerginlikleri Kripto Piyasalarını Sarstı! 160 Milyon Dolar Çıkış Yaşandı

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlikler kripto para piyasasınıda olumsuz etkiledi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Alınan verilere göre, kriptonun piyasa sermayesi 19 Şubat’a kadar geçen hafta boyunca 1,98 trilyon dolardan işlem görürken 1,82 trilyon dolara düşerek yaklaşık %8,1 kaybetti. Karşılaştırıldığında, S&P 500 hisse senedi endeksi bu hafta yaklaşık %1.4 kaybetti.

– Kripto piyasa değeri bu hafta %8,1 düştü
– Stablecoinler en büyük hacimleri ulaştı
– Bitcoin fiyatı bu ay 36.000 dolara düşebilir

Rusya’nın olası bir Ukrayna işgaline ilişkin endişeler, bu hafta kripto piyasalarına ağırlık vererek, yatırımcıların nispeten daha güvenli varlık sınıflarına kaçmasına neden oldu. Yaklaşık 160 milyar dolarlık piyasa çıkışı yaşandı.

Kripto para birimleri, daha geniş pazarlarla birlikte Batılı liderlerin Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yakın olduğuna dair uyarıları arasında düştü. Altın, ABD Hazineleri ve istikrarlı paralar dahil güvenli liman varlıkları bundan faydalandı.

İşlem hacimleri hafta boyunca 64,5 milyar dolardan 72,3 milyar dolara yükseldi.

Kripto piyasalarının geleneksel varlık sınıflarıyla daha uyumlu bir şekilde işlem görmesiyle birlikte, birçok kişi özellikle de bitcoinin, hareketliliğe karşı geçerli bir bahis olup olmadığını sorgulamaya başladı. Dünyanın en büyük kripto para birimi, iki hafta içinde ilk kez Cuma günü kısaca 40.000 doların altına düştü.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.