Haberler

Rusya Yaptırımını Reddeden Coinbase’den Yeni Hamle!

Daha önce hükümetten ziyade Rus vatandaşlarını cezalandırmayı amaçladıklarını iddia ederek Rusya'ya yaptırım uygulamayı reddeden Coinbase geri adım atmayı düşünüyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından, geleneksel finans ve kripto borsaları ülkeye yaptırımlar getirdi. Kripto borsası, dünyadaki diğer pek çok kişinin aksine, krize tepki göstermedi ve Ukrayna’ya yardım etmeye başladı. Buna ek olarak, diğer sektörler kripto para birimlerini Ukrayna’ya yardımcı olmak için kullandı ve kriz durumlarında kripto para biriminin değerini vurguladı.

Ayrıca, birkaç kripto borsası Rusya’ya yaptırım uygulamayı seçti, ancak Coinbase ve Binance gibi endüstrinin devleri, hükümetten ziyade insanları cezalandırmayı amaçladığını iddia ederek yaptırımı reddetti. Coinbase, bu gelişmelerin bir sonucu olarak, suç faaliyetleriyle bağlantılı 25.000’den fazla Rus cüzdanını platformlarından engellemeye karar verdi.

Rusya Yaptirimlari Sonrasi Ab Gozu Kripto Paralarda

Coinbase’den Geri Adım

Coinbase, 7 Mart’ta yaptığı açıklamada, yaptırımlara uymayı seçtiklerini ve bunun için bir ceza programı oluşturduklarını söyledi. Şirket, suç örgütleriyle bağlantılı Rus hesaplarını kısıtlamayı planlıyor ve kaynaklara göre bunların sayısı 25.000’den fazla. Bir Coinbase temsilcisi durumu şu şekilde açıklıyor:

Coinbase’de, proaktif araştırmalar yoluyla bulduğumuz ve yasa dışı faaliyetlerde bulunduğuna inandığımız Rus bireyler veya gruplarla bağlantılı 25.000’den fazla cüzdanı kısıtlamaya karar verdik. Yaptırım tamamen uygulanabilmesi için hükümete bu cüzdan adreslerini de sağladık.”

Blockchain ve Piyasa Likiditesi

Sektörün devlerinden biri olan Coinbase, işlemlerinin şeffaf, izlenebilir ve güvenilir olduğunu iddia ediyor. Sonuç olarak Coinbase, blockchain işlemlerinin geri döndürülemez olduğunu ve kötü amaçlı yatırımcıların kolayca tespit edilebileceğini iddia ediyor.

Öte yandan Ruslar ve Rus hükümeti, yaptırımlarla uğraşırken çok fazla seçeneğe sahip olmadıkları için kriptoya yöneliyor. Bununla birlikte, kripto dünyasının likiditesi, Rus milyarderlerin varlıklarını içeren devasa işlemleri yönetmek için yeterli olmayabilir. Rus milyarderler, kripto piyasasının likiditesi izin verse bile, yasadışı faaliyetler yoluyla kara para aklamaya çalışırsa, blok zincirindeki büyük işlemler de dikkat çekecektir. Ayrıca tamamen şeffaf blok zincirinde tamamen yasa dışı işlemler olacak ve sonuçları uygulanacaktır. Anonim olarak kabul edilmesine rağmen, blockchain işlemleri para biriminden daha şeffaf ve izlenebilirdir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.