HaberlerBitcoin Haberleri

Rusya, Yeni Kripto Para Yatırımcılarına Sınav Şartı Getirebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya‘da gündeme gelen yeni kripto para düzenlemesi, potansiyel kripto para yatırımcılarının belirli bir değerin üzerindeki dijital varlıkları satın almadan önce bir testi geçmesini gerektirebilir. Ayrıca çıkarılacak yasa ile kripto para madenciliğini kontrol etmek ve evde kripto para madenciliği yapan kişilerin ucuz enerjiye erişimini engellemeyi amaçlıyor.

Rusya’dan Kripto Para Yatırımcılarına Sınav Şartı!

Rus milletvekilleri, kripto para birimi endüstrisindeki düzenleyici boşlukların üstesinden gelmek için bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyorlar. Mevzuatın bir parçası olarak, sektöre yeni girenlerin toplam yıllık değeri 600.000 rubleyi (7.700 $) aşan kripto para birimleri satın almaları için özel sınavlar getirilebilir.

Parlamento Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrey Lugovoy, Izvestia gazetesine yaptığı açıklamalarda, yeni yasanın kripto sektörünün “sıkı düzenlemesi” ile ilgili olduğunu söyledi.

Milletvekilinin açıklamasına göre, yasa tasarısının alt meclisin bahar oturumu sırasında Devlet Duması’nda görüşülmesi planlanıyor. Bununla birlikte, uygun bakanlıklar, kolluk kuvvetleri ve piyasa katılımcıları ile önceden bir toplantı düzenleyecek.

Yasada yapılacak herhangi bir değişiklik, Duma üyeleri ve Rusya Merkez Bankası da dahil olmak üzere devlet kurumlarının yetkililerinden oluşan bir çalışma grubu tarafından onaylanacak.

Öte yandan, Para Otoritesi, kripto para birimleri konusundaki katı tutumu nedeniyle diğer düzenleyicilerle çatışıyor. Rusya Merkez Bankası, Moskova’nın yürütme ve parlamento şubelerinden destek olmamasına rağmen, yakın tarihli bir tavsiyede ihraç, ticaret ve madencilik gibi kripto ile ilgili operasyonlara geniş bir yasak önerdi.

Rusya Kripto Para Madenciliği
Rusya Kripto Para Madenciliği

Kripto Borsası ve Madenciliğini Düzenleyen Yeni Kanun

Andrey Lugovoy ayrıca, planlanan mevzuatın, özellikle Çin’deki endüstri üzerindeki son kısıtlamalar ışığında, Rusya’da büyüyen kripto para madenciliği sektörünü yönetmeye çalışacağını belirtti. Enerji zengini bölgelerdeki insanlar, işletmelere ek olarak bodrum ve garajlarda faaliyet gösteren kripto çiftlikleri ile sübvansiyonlu elektrikten yararlanarak ek para kazanmaya başladılar.

Lugovoyo yaptığı açıklamada, bu madenciler için elektrik fiyatlarının işletmelerle aynı olması gerektiğini ve ucuz ev elektriği ile “garaj madenciliğinin” yasaklanması gerektiğini söyledi.

Federal hükümet ise Aralık ayı sonlarında, bölgesel hükümetlerin tüketimin belirli bir düzeyi aştığı durumlarda yerleşim bölgeleri için elektrik maliyetlerini artırmalarına izin vererek doğru yönde bir adım attı.

Ayrıca Lugovoy, Rusya Federasyonu’nda faaliyet göstermeyi amaçlayan yabancı merkezli kripto para borsalarının daha fazla ayrıntıya girmeden “özel” bir kayıt prosedürüne tabi olacağı konusunda uyardı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.