Bitcoin HaberleriHaberler

Santander, Bitcoin ETF İçin Girişimlerde Bulunuyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Santander, bitcoin ETF için girişimlerde bulunuyor. Santander bankası, raporlara göre şu anda bir Bitcoin ETF başlatmanın son aşamalarında yer alıyor.

Bitcoin ETF’leri, özellikle geçen ay Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk vadeli işlemlerin piyasaya sürülmesinden bu yana trend oldu. Ancak İspanya’nın finans kanadı bu konuda çok geri kalmayabilir. Aslında, İspanyol çok uluslu finansal hizmetler şirketi Banco Santander, kendi Bitcoin yatırım fonunu (ETF) başlatmaya çalışıyor.

Santander, Bitcoin ETF İçin Girişimlerde Bulunuyor

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan talep benzeri görülmemiş bir oranda artıyor. Raporlara göre, İspanyol Santander Bankası bu talebi karşılama ihtiyacının farkında ve şu anda bir Bitcoin ETF başlatmanın son aşamalarında.

Bu başvurunun onaylanması halinde yatırım aracı, İspanya Merkez Bankası’nın piyasaya sürdüğü ilk yatırım aracı olacak. Farklı bir şekilde, İspanyol düzenleyiciler, küresel ETF’lerin inanılmaz başarısına tanık olmuş olsalar bile, onaylama konusunda isteksizler.

Son gelişmelere göre, Bitcoin ETF’nin lansmanı BTC fiyatında bir artışı tetiklediğinden, Santander Group Başkanı Anna Botín, ürün üzerinde bir süredir araştırma yaptıklarını açıkladı. Ayrıca uyum, düzenleme ve risk iştahını gerekçe göstererek yavaş benimseme sürecini vurgular.

Botin, Bitcoin ETF ile ilgili heyecanını şöyle dile getirdi: Kripto alanında lideriz ve blok zincirindeki ilk tahvili ihraç ediyoruz. Şu anda kripto para birimi ETF’leri sağlama konusunda önemli bir süreçteyiz.

Botin, yeni ürünle ilgili tüm detayları açıklarken Bitcoin ETF‘nin henüz İspanyol ajansı Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu’na (CNMV) kayıtlı olmadığını bildirdi. Bu nedenle, düzenleyici netliğe ilişkin endişeler devam etmektedir.

İspanya’nın Finansal Denetleyicileri

İspanya’nın kripto para birimlerine olan ilgisi, birçok kurumun planlarını başlatmayı veya piyasa katılımcılarının artan ihtiyaçlarını karşılamayı düşündüğü için önemli ölçüde arttı. Geçen hafta İspanya Merkez Bankası, ülkenin finans kurumlarına, kripto para birimi hizmet sağlayıcıları ve kripto para birimi işlemleri ile ilişkisi hakkında rapor vermeleri talimatını verdi.

Ancak İspanyol finans yetkilileri, bankalara şifrelenmiş varlıklar için token üretme veya farklı hizmetler (saklama, işlem veya ödeme işlevleri gibi) sağlama planlarını sordu ve 2024 yılına kadar ayrıntılı bilgi istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.