Bitcoin Haberleri

Şaşırtan Bitcoin Senaryosu! BTC’nin Geleceği Ne Olacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin ağında eski bir geliştirici olan Gavin Andresen, “Olası Bir Bitcoin Geleceği” adlı bir yazı yayınladı ve Bitcoin ağının ölümünün iyi mi olacağını söyledi. Oldukça ilgi çekici olan bu makaleye göre Bitcoin’in ölümü gerçekleşmeden önce BTC fiyatı 2061 senesinde 6 milyon dolara ulaşacak.

Bitcoin’in Geleceği Ne Olacak?

Andresen, bilhassa eski bir Bitcoin geliştiricisi olduğundan görüşleri oldukça önemli. Adresen’in görüşlerine göre fenomen kripto para birimi 2061 senesinde 6 milyon dolara ulaşacak. Ancak enflasyon sebebiyle 2061’in 6 milyon doları bugünün 1 milyon doları değerinde olacak.

Geliştirici her ne kadar bu senaryonun bir bilim kurgunun parçası bulunduğunu ifade etse de tamamen ihtimaller dahilinde bulunduğunu ekledi. Bu senaryoya nazaran işlem ücretleri 7.500 dolara kadar yükselecek fakat bir oldukça işlem ağın kendisinde gerçekleşmeyecek. Bunun yerine işlemler, ücretlerden tutum etmek ve işlem hızını arttırmak için wrapped token’lar kullanan ayna zincirler üstünde gerçekleşecek.

Öte taraftan geliştirici, balinaların her şeyi denetim edeceğini ve ana zincir üstünde işlem yapmayı sürdüreceğini de ifade ediyor.

Son olarak ise 2100 senesinde balinalar madencilik ödüllerinin neredeyse sıfıra düştüğünü ve çok az işlemin gerçekleştiğini anlayarak Bitcoin’i kapatacak:

Sonunda BTC ağında sıfır yeni BTC üretilecek ve BTC ağında dolaşan sıfır BTC olacak. Güvence altına alınacak hiçbir şey kalmayacak ve zincir duracak.

[epic_element_newsticker newsticker_title=”İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:” date_format=”custom” date_format_custom=”29/09/2021″ newsticker_icon=”fa-bullhorn” newsticker_background=”#0a0a0a” newsticker_text_color=”#dd9933″ number_post=”1″ unique_content=”unique1″ include_post=”7915″ scheme=”alt”]

Bitcoin Umut Işığı

Ancak Andresen’in görüşlerine GÖRE arz kıtlığı sebebiyle öteki Blockchain’lerde dolaşan 20 milyon BTC bu süreçten sonrasında da olacak. Bitcoin teknik dokümanına göre son BTC 2140 senesinde çıkarılacak ve şu anda dolaşımda 18,8 milyon tane Bitcoin bulunuyor. Toplamda 21 milyon tane BTC olacağı düşünüldüğünde aslına bakarsak geriye ortalama olarak 2,2 milyon çıkarılacak BTC kaldı ve önümüzde 119 yıl var…

Bu acayip senaryoyu paylaşan Andresen hem de Bitcoin Vakfı’nın da kurucusu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Andresen 2016 senesinde, Craig Wright’ın BTC yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğu iddialarını desteklediği için Bitcoin topluluğundan deyim yerindeyse dışlandı.

Daha sonrasında geliştirici bunun bir hata bulunduğunu kabul etti ve Haziran 2020’de Wright’ın iddialarıyla aklının karıştığını dile getirdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.