HaberlerTüm Haberler

Sberbank, DeFi Platformunu Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Mayıs ayına kadar merkezi olmayan (DeFi) platformunu başlatacak.

Rus haber ajansı Interfax’ın yayınladığı habere göre Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, DeFi platformuna hazırlanıyor. Platformun başlangıçta Ethereum ağı üzerine kurulu olacağı ve kullanıcıların platforma MetaMask üzerinden erişebilecekleri belirtildi. Ayrıca Sberbank’ın blockchain ürün müdürü, DeFi’nin bir gün geleneksel bankacılık hizmetlerinin yerini alacağından umutlu.

Sberbank, Defi Platformunu Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor!

Sberbank’ın blockchain laboratuvarının Ürün Direktörü Konstantin Klimenko, bankanın DeFi ağının Mart ayında açık teste dönüşecek olan kapalı betada çalıştığını belirtti.

Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Klimenko, DeFi’nin gelecekte geleneksel bankacılık hizmetlerinin yerine geçebileceğini söyledi. Bu, Sberbank’ın kripto ile ilk kez ilgilenmesi değil. Banka, geçen Mart ayında Rusya Merkez Bankası’ndan dijital varlık ihraç etmek ve takas etmek için bir lisans aldı. Buna ek olarak, banka birkaç ay önce Rusya’nın ilk blockchain borsa yatırım fonunu (ETF) piyasaya sürdü.

Rusya Merkez Bankası’nın Avrupa’da da şubeleri bulunan Sberbank’a verdiği bu lisans, batılı ülkelerin yaptırımlarının sonuçlarını azaltmaya çalışan banka için yeni bir fırsat doğuracağını söylüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.