Haberler

SEC Başkanı FTX Çöküşünün Sürpriz Olmadığını Söyledi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, uzun süredir devam eden sessizliğini bozdu. Kripto para piyasasında deprem etkisi yaratan Binance ile FTX olayını yorumlayan Gensler, bu olayın kendisi için sürpriz yaratmadığını ifade etti. Üstü kapalı biçimde sektörün geçtiğimiz aylardaki gidişatına dikkat çeken SEC Başkanı, kripto para düzenlemeleri konusunda sinyal yaktı. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu açıklamalar kripto para topluluğu tarafından ilgiyle karşılandı.

“FTX Olayının Geçmişi 8 Aylık”

Ftt Coin Nedir Ftx Token Gelecegi Nedir Ve Nereden Alinir

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, bir süredir izlediği FTX likidite kriziyle ilgili ilk kez konuştu. Bu olayın 6-8 aylık bir geçmişe dayandığını dile getiren SEC Başkanı şunları söyledi: “Son iki günde gördüklerimiz, son 6 ila 8 ayda gördüklerimizin bir parçası. Yatırım yapan insanlar, daha iyi bir gelecek umuyor. Ancak şu anda buna sahip değiller.” Kripto para piyasasını karıştıran Binance ile FTX olayı, kripto para yatırımcılarının güvenini sarsmaya yetti.

Binance CEO’su Çok Üzgün

Likidite krizi yaşayan FTX borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried, en büyük kripto para borsası Binance’den yardım talep etmişti. Bunun üzerine FTX borsasını satın alma planlarını duyuran Binance CEO’su CZ, kısa süre sonra bu planın iptal olduğunu açıkladı. CZ, bu olaylarla ilgili çok üzgün olduğunu, denediklerini ama başaramadıklarını ifade etti. Bu gelişme, kripto para piyasasındaki kriz ortamını derinleştirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.