Haberler

SEC Başkanı, Kripto Piyasası Hakkında Konuştu!

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, şu anda yürürlükte olan kuralların kripto para birimi işletmelerine net bir yol haritası verdiğini belirtti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

SEC Başkanı, kripto piyasası hakkında konuştu. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, şu anda yürürlükte olan kuralların kripto para birimi işletmelerine net bir yol haritası verdiğini belirtti.

Practicing Law Institute’un SEC Speaks konferansında Gensler, düzenli olarak kripto para ihraç edenlerin ve hizmet sağlayıcıların uyması gereken kural ve düzenlemelerin yıllardır bilindiğinin altını çizdi.

SEC Başkanı Gary Gensler: Kripto, Menkul Kıymetler Yasalarıyla Uyumsuz Değil

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, bugün belirteç veren programların kripto endüstrisinin herhangi bir yeni düzenleme oluşturmasını gerektirmediğini belirtti.

Konuşmasının ilerleyen saatlerinde Gensler, hem kontrollü hem de merkezi olmayan platformlara dikkat çekerek şunları söyledi:

Kripto aracıları, ister merkezileştirilmiş ister merkezi olmayan (örneğin, DeFi) olarak adlandırılsınlar, borsa işlevleri, komisyoncu-bayi işlevleri, saklama ve takas işlevleri ve borç verme işlevleri genellikle menkul kıymet piyasalarının geri kalanında tipik olarak birbirinden ayrılan hizmetlerin bir karışımıdır

Gensler, kredi şirketleri ile ilgili yaptığı kısa tartışmada kripto piyasası aracılarının ajansa kayıt olması gerektiğini belirtti. Ayrıca kripto para sektöründe kaç kişinin borsa, broker, borsa şirketi ve emanetçi olarak işlev gördüğünden bahsetti.

Daha geniş anlamda Gensler, işletmeler ve hizmet sağlayıcılarla işbirliği yapmak istediğini ve SEC’in görevinin kripto para sektörü için güçlü bir polis memuru olarak hareket etmek olduğunu da sözlerine ekledi. ve şunları söyledi:

Başarılı olursak, bu pazarlarda daha fazla güven olacak ve yatırımcılar karar verecek ve girişimciler karar verecek ve projeler kendi risklerine göre kazanacak veya kaybedecek veya başarısız olacak. Kongre’nin bize verdiği yetkileri ve aynı zamanda halkı en iyi şekilde korumaya yardımcı olacak yetkileri kullanmaya devam edeceğiz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.