Haberler

SEC bu kez de hedefine en büyük NFT projesi Bored Ape Yacht Club’ı aldı, soruşturma başlatıldı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasındaki büyümeye paralel bir büyüme kaydeden NFT (Non Fungible Token) sektörü, dünya genelinde benimsenmesini artırmaya devam ediyor. Bu alanda sektörün en popüler projelerinden biri haline gelen Bored Ape Yacht Club (BAYC) ise şimdilerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı. SEC, BACY’nin geliştiricisi Yuga Labs’ı, “dijital varlık satışında federal yasaları ihlal edip etmediği” konusunda soruşturmaya başladı. Yuga Labs soruşturma altındayken, NFT’lerin menkul kıymet olup olmadıkları konusu da karar aşamasına gelmiş gibi görünüyor.

YUGA LABS İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Yuga Labs Isbirligine Hazir

SEC, soruşturma kapsamında öte yandan NFT sahiplerine dağıtılan ApeCoin’in (APE) durumunu da soruşturmaya dahil etti. Henüz bir araştırma ve soruşturma aşaması olduğu için SEC’nin şimdilik Yuga Labs’ı dava etmesi söz konusu değil. Konuya ilişkin Bloomberg’e açıklamada bulunan Yuga Labs yetkilileri, gelişme aşamasında olan bir ekosisteme katkı sağlamak adına tüm endüstri katılımcıları ve düzenleyiciler ile işbirliği yapmak istediklerini bildirdi. Yetkiler aynı zamanda soruşturma kapsamında düzenleyicilerle işbirliği yapmaktan da memnuniyet duyacaklarını belirtti. Ancak SEC’den konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

“SEC’NİN SON MENKUL KIYMET ÇABALARI”

SEC’nin Bored Ape Yacht Club’un geliştiricisi Yuga Labs’ı soruşturması, kurumun kripto paraları menkul kıymet olarak tanımlama çabasının son girişimleri olarak yorumlanıyor. Bilindiği üzere SEC her fırsatta Bitcoin (BTC) dışındaki kripto varlıkların menkul kıymet olduğunu iddia ediyordu ve bu konuda 2 yıldır Ripple ile davalık durumda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.