Bitcoin HaberleriHaberler

SEC, Çok Beklenen Bitcoin (BTC) ETF Onayını Verdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

Kripto para dünyasının uzun zamandır beklediği Bitcoin  ETF onayı nihayet geldi. SEC tarafından dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada ProShares Bitcoin ETF onayı verildiği duyuruldu. Bitcoin (BTC) ETF onayı haberinin ardından 63.000 dolar sınırına yaklaşsa da şu sırada 61.500 dolar üzerinden işlem görüyor.

Çok Beklenen Bitcoin (ETF) Onayı Geldi

Lider kripto para için  Bitcoin ETF onayı verildi. Son zamanlarda beklenen ETF onayı kripto para ekosistemini sevindirdi.  urumsal yatırımcıların 40.000 dolar seviyesinden yapmış olduğu yüklü Bitcoin alımları da buna yoruldu. SEC’in web sitesinde tam olarak aşağıdaki ifadeler geçiyor.

“ProShares Bitcoin Strategy ETF, NYSE Arca’da (“Exchange”) listelenmiştir.”

ProShares, gelecek hafta Bitcoin vadeli işlemler ETF‘sinin ticaretini başlatmaya hazırlanıyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), beş komisyon üyesinin konuyla ilgili bir araya gelmesinin ardından Cuma günü sektör için bir ilk olarak bitcoin vadeli işlem ETF‘lerine onay verdi. ProShares, Bitcoin Stratejisi ETF‘si başvurusunu geçtiğimiz yaz gerçekleştirmişti.  Bu onay ile birlikte  ProShares, önümüzdeki hafta piyasaya sürülen ilk şirket olacak. Şirket, başvurunun 18 Ekim Pazartesi günü başlamasının beklendiğini belirterek 15 Ekim’de yürürlüğe giren değiştirilmiş bir izahname sundu.

Proshares Bitcoin Strategy Etf
Proshares Bitcoin Strategy Etf

Çin Yasakladı, ABD Fırsatı Kaçırmadı!

Geçtiğimiz aylarda Çin’in  kripto paraları yasaklaması ABD’nin bu fırsatı değerlendirmesine zemin hazırlamış oldu. Çin yasakları sonrasında  FED ve SEC Başkanı birbirine yakın tarihlerde kripto paralarla ilgili poziitif açıklamalarda bulundu. Bununla birlikte herhangi bir yasağın asla söz konusu olmayacağına da değinildi. Nihayet bu adımlar sonrasında SEC yıllardır beklenen kararı verdi. İlk Bitcoin ETF onayı gerçekleşti. Bu sürecin sonunda kazanan kripto para yatırımcıları olacak gibi görünüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.