Altcoin Haberleri

SEC-Ripple davasında bir yeni kritik gelişme: Özet karar talebi sonrası Ripple’dan itiraz geldi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Aralık 2020’de Ripple şirketine, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’a ve Ripple kurucu ortaklarından Chris Larsen’a dava açtı. XRP’nin menkul kıymet olduğunu iddia eden SEC, Ripple’ın XRP satışlarının yasadışı menkul kıymet satışı olduğunu öne sürerek davacı oldu. Söz konusu dava hala devam ediyor ve geçtiğimiz günlerde davada kritik bir gelişme yaşandı. Ripple, mahkemeden duruşma olmaksızın özel karar talep etti ve SEC de bu talebe katıldı. Ancak SEC sonrasında, ek süre veya sayfa önerisi de sundu. Ripple ise bu öneriye itiraz etti.

RIPPLE’DAN ÖZET KARAR TALEBİ SONRASI İTİRAZ

Rippledan Ozet Karar Talebi Sonrasi Itiraz

Ripple, SEC’nin devam etmekte olan XRP davasında mahkeme dostları (amici curiae) özet sunarsa ek süre veya sayfa talep edebileceği önerisine itirazda bulundu. SEC ortak özet karar talebinden sonra özetlerin sunulması durumunda ek süre veya sayfa istemişti. Ancak Ripple, SEC’nin bu önerisinin davanın çözümünü geciktirmek üzere atılmış bir “şeffaf girişim” olduğunu ve mahkemenin bu talebi reddetmesi gerektiğini söyledi.

RIPPLE NE SUNDU, SEC NE İSTEDİ?

Ripple davanın görüldüğü New York Güney Bölgesi mahkemesine dilekçelerini sunmuştu ve şu ana kadar sunulan delillerin dışında başla bir savunmalarının olmadığını bildirmişti. Ripple böylece davanın karara bağlanmasını istemişti. Ancak SEC, Ripple tarafından satışı yapılan XRP’nin bir yatırım aracı sınıfına sokulduğunu ve ABD menkul kıymet yasalarının ihlal edildiğini öne sürerek ek bir dilekçe sundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.