Altcoin Haberleri

SEC-Ripple davasında sonun habercisi geldi, XRP fiyatı sıçradı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Aralık 2020’de Ripple’a (XRP) açtığı davada artık sona geliniyor. Neredeyse iki yıldır devam eden davada taraflar mahkemeye argümanlarını sunmuş ve haklılıklarını kanıtlamak için mücadele etmişti. Bir türlü sonlanmayan davada kritik bir gelişme yaşandı ve her iki taraf da duruşma yapılmaksızın karar verilmesini talep etti. Yaşanan bu gelişme ile birlikte Ripple (XRP) fiyatında yukarı yönlü bir hareketlilik yaşandı.

SEC ADINA DOSYADA SORUNLAR OLDUĞU İDDİASI

Sec Adina Dosyada Sorunlar Oldugu Iddiasi

SEC’nin açmış olduğu “kayıtsız menkul kıymet” davasında her iki tarafın da duruşma istemeden karar verilmesini talep etmesi, artık davada sona gelindiğini gösteriyor. Hem Ripple tarafı hem de SEC tarafı, mahkemenin XRP satışlarının menkul kıymet yasasını ihlal edip etmediği konusunda karar verebilmesi için yeterli bilgi ve belgeye sahip olduğunu düşünüyor.

SEC – Ripple davasını başından bu yana takip eden bağımsız Avukat Jeremy Hogan’a göre duruşmasız karar taleplerine ilişkin dosyalarda SEC’nin bazı noktalarda davayı kaybetmesine neden olabilecek sorunlar var. Avukat Hogan, SEC uzmanının XRP fiyatını belirleyen etkenin Ripple olmayıp çoğunlukla piyasa tarafından belirlendiğini kabul ettiğini iddia etti. Bu olası durum, Ripple’ı davayı lehte tamamlama noktasında bir adım öne çıkarıyor.

XRP FİYATINDA YUKARI YÖNLÜ HAREKETLİLİK

SEC ile Ripple arasındaki davada yaşanan gelişmenin hemen ardından XRP fiyatı yukarı yönlü bir hareketlilik yaşadı. Gelişmenin ortaya çıktığı gün yaklaşık 0,36 dolar seviyesinde hareket eden XRP, kısa sürede 0,40 dolar seviyesine kadar tırmandı. Ardından hafif düzeltmeler yaşayan XRP’nin dava sonucuna göre şekillenebileceği tahmin ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.