Haberler

SEC Üyesi: FTX İflası Kriptolar İçin Bir Dönüm Noktası Olabilir

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üyesi Hester Peirce, kripto para dünyasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Kripto para yatırımcılarının yakından tanıdığı ünlü isimlerden Hester Peirce, FTX borsasının iflas başvurusunu yorumladı. FTX’in çöküşü ve iflas başvurusu, kripto paralarda tam toparlanma sinyalleri görülmüşken bir kez daha darbe almasına yol açtı. SEC Üyesi, bu süreci yakından takip ettiklerini belirterek gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Kripto Paralara Düzenleme Kapıda

Ftx Sec

SEC Üyesi Hester Peirce, FTX borsasının Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmasının ardından bunun kripto düzenlemesi için bir katalizör olabileceğine değindi: “Bu yalnızca yaptırım eylemleri uygulamak anlamına gelmiyor. Ancak bunu toplu olarak düşünerek, bu sektörü nasıl düzenlemek istediğimizi bilmemiz gerekiyor.” Peirce, kripto sektörüne olan güveni sarsan bu çöküş sonrasında kripto para düzenlemelerine dair çalışmaların hızlanabileceğini kaydetti.

SEC ve CFTC Birlikte Hareket Edebilir

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) gibi kurumların kripto paraları birlikte düzenleyebileceğini belirten Peirce şunları söyledi: “SEC ve CFTC’nin birlikte çalışması çok mantıklı. Kongre harekete geçmeden önce bile ortaklaşa birçok çalışma yapılabilir ve bilgi alabiliriz.” SEC üyesi, bu şekilde bir ortaklıkla hareket edildiğinde dijital varlıkların düzenlenmesi ile ilgili problemlerin daha verimli bir şekilde çözülebileceğini vurguladı. Ancak Hester Peirce, kripto para düzenlemelerinde hangi kurumun sorumlu tutulacağına dair bilgi vermedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.