Haberler

Senatörler Meta’ya Dolandırıcılık Hakkında Sorular Sordu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Senatörler Meta’ya dolandırıcılık hakkında sorular sordu. Amerikalı senatörler, Meta’yı web sitesindeki dolandırıcılığa karşı nasıl korudukları konusunda sorular sordu.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Haziran ayında sosyal medya sahtekarlıkları hakkında bir uyarı yayınladı.

Senatörler Meta'Ya Dolandırıcılık Hakkında Sorular Sordu!

Senatörler Dolandırıcılık Konusunda Meta’dan Çekiniyor

Senatörler Meta’nın platformlarının kripto para birimi dolandırıcılığı için bir “üreme ortamı” olarak hizmet ettiğinden endişe duyuyor. Bir grup Demokrat senatör, Meta Platforms Inc. Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında bitcoin dolandırıcılığını önlemeye gelince, CEO Mark Zuckerberg’e şirketinin çabaları hakkında sorular sordu.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Haziran ayında yaptığı açıklamada, Ocak 2021 ile Mart 2022 arasında, 46.000’den fazla kişinin bitcoin hırsızlığı nedeniyle 1 milyar dolardan fazla kaybettiğini açıkladı. FTC, bu kurbanların yaklaşık yarısının bir sosyal medya platformunun reklamının, gönderisinin veya mesajının dolandırıcılığın ilk işareti olduğunu iddia ettiğini tespit etti.

Senato Bankacılık Komitesi başkanı Sherrod Brown da dahil olmak üzere yasa koyucular tarafından yakın zamanda yayınlanan bir mektupta “Meta’nın tüketicilere önemli zarar veren kripto para dolandırıcılığı için bir üreme alanı sağladığından endişe duyuyoruz” dedi. FTC verilerine göre Meta tarafından kullanılan üç platform olan Instagram, Facebook ve WhatsApp, dolandırıcılık açısından ilk dördünde yer aldı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.