Haberler

Sequoia Capital, 500 – 600 Milyon Dolarlık Kripto Fonu Duyurdu

Girişim sermayesi şirketi Sequoia Capital, yalnızca kripto alanına yatırım yapmak için yaklaşık 500-600 milyon dolarlık kripto fonu toplamak istediğini açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Sequoia Capital, kripto para birimine yoğun bir şekilde bahis yapan en son finansal devdir. Sektöre özel fon, şirketin önemli yeniden yapılanmasından bu yana başlattığı ilk alt fonlardan biri olacak. Firma, odağını geleneksel bir risk sermayesi yapısından uzaklaştırdı.

Bunun yerine, Sequoia Fonu kuruldu. Bir dizi kapalı uçlu alt fona sermaye tahsis eden belirli şirketlerdeki halka açık pozisyonların açık uçlu likit portföyüdür. Raporlara göre, portföy kurucularının ilgili şirketlere yatırım yapmasına izin veren 900-950 milyon dolarlık bir Ekosistem alt fonu ve büyüme aşamasındaki şirketlere yatırım yapan 3.2-3.5 milyar dolarlık Genişleme alt fonu var.

Yeniden yapılanma nedeniyle Sequoia Crypto Fund, öncelikle kripto borsalarında halihazırda listelenen ve henüz listelenmemiş tokenlere yatırım yapacak. Başka bir deyişle, fon sadece likit tokenlere bakıyor. Fon ayrıca, halka açık hisseler de dahil olmak üzere, Sequoia Capital’in ABD ve Avrupa yatırımlarının tümünü elinde bulunduruyor. Ayrıca Sequoia, ana tohum, girişim, büyüme ve genişleme fonlarından kriptoya yatırım yapmaya devam edecek.

Sequoia Staking Ve Ticarete Başlamak İstiyor

Risk sermayesi şirketi, 2015’ten beri hem hisse senedi hem de token anlaşmalarıyla uğraşarak kripto alanına boğa yatırımı yapıyor. Hatta 2021’de firmanın ABD ve Avrupa’daki yeni yatırımlarının yaklaşık %20’si kriptodaydı.

FTX, Fireblocks, StarkWare ve Filecoin gibi alandaki büyük oyuncular, yatırım portföyünde belirgin bir şekilde yer alıyor. Sequoia Capital’in ortağı Shaun Maguire, kripto alt fonu hakkındaki soruları ele alarak, firmanın sadece satın almak ve tutmak yerine tokenleri stake etmeye ve ticarete, likidite sağlamaya ve yönetime katılmaya başlamak istediğini iddia etti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.