Haberler

SFOX, Bitcoin Türevlerinde Ticareti Kolaylaştırmaya Çalışıyor

Kripto para aracı kurumu SFOX, bankaların ve piyasa yapıcıların bitcoin türevlerinde ticaret yapmalarını kolaylaştıran bir piyasa açmak için çalıştıklarını söyledi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

SFOX kurucu ortağı George Melika, fikrin NDF’leri (genellikle döviz piyasaları için kullanılan teslim edilemeyen vadeli sözleşmeler) kullanmak olduğunu söyledi; bu, bankalara, nakit olarak yapılan sözleşmeler yoluyla müşterileri dijital para birimine daha geniş ölçekte maruz bırakmanın bir yolunu açacak.

Melika, Bloomberg’e verdiği demeçte, “Bu, aşina oldukları bir ürün, düzenlemeye tabi ve altta yatan şeyi tutmadan ona maruz kalabileceklerine güvenebilirler” dedi. Ayrıca, müşterilerin tokenin hareketleriyle ilgili varlıkları takas edebilmeleri için bankaların Bitcoin satın alması gerekmediğini de sözlerine ekledi.

SFOX’un 120 kurumsal müşterisi, likiditeyi NDF’ler için bir pazara genişletmesine izin veriyor.

SFOX şu anda bankalar ve büyük yatırımcılar için özel bir türev yoluyla bitcoin’e erişimi genişletmek için bir grup mühendis ve tüccar oluşturdu.

Dünya çapındaki bankalar, uyumluluk sorunları, “müşterinizi tanıyın” kuralları ve piyasa likiditesi nedeniyle bitcoin’e dahil olma konusunda temkinli davrandılar.

Ancak Melika, bankalar zaten NDF’leri diğer varlıklar için takas ettiğinden, uyum departmanlarının bu yeni ürünle daha rahat olmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Bloomberg’e göre SFOX, Uluslararası Swaplar ve Türevler Birliği’ne katılan dijital varlıklarla uğraşan birkaç firma arasında yer alıyor.

Goldman Sachs Group Inc., geçen yıldan bu yana nakit ödeme yapan NDF’lere de dahil oldu ve banka, risklerini önlemek için bitcoin vadeli işlemlerini kullandı.

Bloomberg’e göre, SFOX’un yeni bir ürün yaratmasının ardından daha fazla rakip NDF ticareti yapmaya başlayabilirken, bazıları spot piyasa riskinden korunmayı kullanabilir.

SFOX, yeni ürününün müşteriler için marj gereksinimlerini düşürmeye yardımcı olacağını söyledi. Jane Street, kurumsal yatırımcıların taleplerinin girişim tarafından karşılanmasını beklerken.

Jane Street’te bir kripto tüccarı olan Eric Knight, Bloomberg’e NDF’lerin “birçok kurumun çok rahat olduğu ürünler” olduğunu söyledi.

“Birçok kurum, ister ETF’ler ister vadeli işlemler yoluyla olsun, bitcoin’e nasıl maruz kalınacağını soruyor. Ancak şu anda spot ETF de yok.”

Bloomberg’e göre, NDF’ler, bir alıcının genellikle menkul kıymeti satın almak için sermayenin %100’ünü yatırması gereken bir ETF’den farklı olarak, karşı taraflar arasında müzakere edilen bir marjla satın alınabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.