Haberler

Sıcak Gelişme: ABD’den Bu Kripto Borsalarına Mektup!

Bu günlerde ABD, kripto para birimleri konusunda çok daha önemli ve katı adımlar atmaya başlıyor. Peki son adım ne oldu?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Sıcak Gelişme: ABD’den bu kripto borsalarına mektup. Bu günlerde ABD, kripto para birimleri konusunda çok daha önemli ve katı adımlar atmaya başlıyor. Peki son adım ne oldu? Ekonomi ve Tüketici Politikası Alt Komitesi, hacim olarak dünyanın en büyük borsalarıyla temasa geçti ve bazı bilgiler istedi. Peki bu mektuplar ne istedi? ABD yakın günler için ne gibi eylemler planlıyor?

Kripto Para Borsalarına Mektup

Meclis Gözetim ve Reform Komitesi, sektöre ilk gezisini yaparken Amerikalıları dolandırıcılardan korumak için federal kurumlara ve kripto para borsalarına daha fazla baskı yapıyor. Beş dijital varlık borsası ve Hazine Bakanlığı, Federal Ticaret Komisyonu, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da dahil olmak üzere dört kuruluşa bugün gönderilen bir dizi mektupta komite tarafından ne yaptıkları soruldu. Coinbase, FTX, Binance US, Kraken ve KuCoin bu 5 borsa arasında yer alıyor.

FTC, 2021’in başından beri suçluların bitcoin yatırımcılarından 1 milyar dolar çaldığını tespit etti. Ekonomik ve Tüketici Politikaları Alt Komitesi Başkanı Raja Krishnamoorthi şu açıklamalarda bulundu:

Aşırı yükselen fiyatlar ve bir gecede elde edilen zenginlikler hem profesyonel hem de amatör yatırımcıları kripto para birimlerine çektikçe, dolandırıcılar bundan para kazandı. Birçok durumda şüpheli işlemleri işaretlemek için merkezi bir otoritenin olmaması, işlemlerin geri döndürülememesi ve birçok tüketicinin ve yatırımcının temel teknoloji hakkında sahip olduğu sınırlı bilgi, birikim kripto paraları dolandırıcılar için biçilmez kaftan yapıyor.

12 Eylül’e Kadar Zaman Tanındı

12 Eylül’e kadar tüm taraflar aldıkları mektuplara cevap verecek. Federal kurumlar ve tanınmış kripto para borsaları, kripto para kullanan suçlulara karşı harekete geçecek ve bu cevap mektuplarında onların tavsiyeleri yer alacak. Kripto para borsalarının, sahtekarlığı ve kripto dolandırıcılığını önleme çabalarını göstermenin yanı sıra muhtemelen sahte kripto varlıklarını tanımlama, inceleme ve kaldırma veya keşfetme çabalarını göstermek için 1 Ocak 2009’a kadar uzanan kayıtlar üretmesini özellikle talep ediyor.

Bu mektubun şüphesiz bir etkisi olacaktır. Örneğin altcoin listelemelerinde gerekli hassasiyeti sağlamayan platformlar, yayınlanan yazıda belirtilmektedir. ABD kurumlarının onlara daha fazla yatırım yapması sonucunda kripto para birimlerinin çok zarar edeceği görülüyor.

Blockchain analitik şirketi Chainalysis’e göre, rugpullar 2017’de kripto para dolandırıcılık gelirinin %37’sini oluşturuyordu. Altcoin geliştiricisi, ilişkili kripto para birimi bir veya daha fazla borsada listelendikten sonra tüm varlıklarını satarak fiyatı sıfıra getirir. Sonuç olarak, her yatırımcının elinde değersiz tokenler kalıyor.

Krishnamoorthi, kuruluşların sıklıkla çeşitli işlevlere hizmet ettiği ve özel sektör katılımcılarına çelişkili tavsiyeler verdiği gerçeğini de ortaya çıkardı. Meclis Gözetim ve Reform Komitesi’ne göre kurumlar arasındaki belirsizlik ve rekabet, yatırımcıların korunmasını baltalıyor. Bir örnek, SEC ve CFTC arasındaki çatışmadır. Kripto para yatırımcılarının devam eden sömürüsü, iş piyasasındaki belirsizliklerin ve tutarsız talimat biçimlerinin bir sonucu olarak devam ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.