Analiz

Solana Teknik Analizi: SOL, Yeni Bir Ralliye Hazırlanıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası zor bir hafta sonu geçirdikten sonra tekrardan toparlanma sürecine girdi. Popüler altcoinlerden olan Solana (SOL), Son 24 saatte %13’lük artış gösterdi. SOL’un bu hareketi düşüş trendinden kurtulması adına önemli bir performans olarak kayıtlarda yer aldı.

Solana Kritik Bölgede İşlem Görüyor

Solana, fiyat kanalınının üst trend çizgisi seviyelerinde potansiyel bir kırılma senaristliği çiziyor. Ancak bunun gerçekleşmesi için SOL tehlikeli  bölge olarak tabir edilen 151 doların üstünde belirleyici bir kapanış gerçekleştirmesi gerekiyor.

SOL, bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla 150 dolardan işlem görüyor. CoinMarketCap sıralamasında 7. konumda bulunan SOL, 43 milyar dolar değere sahip. 115 dolar seviyelerinde 3 haftaya yakın bir dip hareketinin peşinden %30’luk ralli tetiklenmişti. Bu noktadan itibaren SOL 180 dolardan %20’lik bir sıçrama ile 216 dolara uzanmıştı.

Bu senaryonun benzeri için SOL’un 151 dolarlık direnç noktasını yerle bir etmesi gerekiyor. Öte taraftan önümüzdeki 24 saat içinde yukarı yönlü hareket gözlenmezse düşüş senaristliği devreye girebilir. Aşağı yönlü bir kırılmada dip seviyeler 102 dolar ve 89.5 dolar olarak belirlendi.

Solana Grafik Verileri

4 saatlik Solana grafik verilerine gore RSI yükseliş bölgesine hareketlense de hemen hemen 60’ın üzerine çıkamadı. MACD, artış trendini doğruluyor sadece belirgin bir tırmanış gözlemlenmedi. SOL düşüş trendi izleyen bir fiyat hareketi izlerken Chaikin Para Akışı pozitif bölgeye terfi etti. Sermaye girişlerinin son birkaç saatte hız kazanılmış olduğu kaydedildi.

Solana Grafik Verileri
Solana Grafik Verileri

Özetlemek gerekirse 151 doların üstünde bir kapanış yükselişe momentum kazandırabilir. Ancak bu bölgenin reddedilmesi durumunda 89.5 dolara kadar düşüşler kaydedilebilir. 24 saatlik işlem hacimleri ve teknik çözümleme verileri kapsamında önümüzdeki seansların dikkatle takip edilmesi gerekir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.