Altcoin HaberleriHaberlerTüm Haberler

Son 1 Ayda Yüzde 80 Artış Gösteren Tezos Fiyatı Nasıl Yükseldi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son 1 ayda birçok kripto para birimi sergilediği performans ile adından söz ettirdi. Bu kripto para birimlerin içinde Tezos (XTZ) da bulunuyor. Tezos, hard fork’a gerek kalmadan zaman içinde gelişecek şekilde tasarlanmış bir proof-of-stake Blockchain’i olarak tanımlanabilir.

Tezos Fiyatı

Yazının kaleme alındığı an itibari ile 5,11 dolardan işlem gören XTZ, dün 5,52 dolara kadar terfi etti. Son 1 ay içinde %80’in üstünde artış kaydeden XTZ’nin yılbaşından bu yana da %150 artış yaşamış olduğu ifade edilebilir.

Tezos Fiyatı: Coin-Turk
Tezos Fiyatı: Coin-Turk

Kripto para piyasası değer sıralamasında 35. sırada yer edinen kripto para birimi 7 Mayıs’ta 8,40 dolar ile rekor kırmıştı. Dolayısıyla her ne kadar üstün dereceli seviyeler için XTZ’nin bir miktar daha yolu olsa da son 24 saat içinde %14’lük ve son 1 hafta içinde sergilediği %36’lık artış performansı dikkat çekiyor.

XTZ Nasıl Yükseldi?

XTZ fiyat artışının arkasında 3 ana etken olduğu düşünülüyor:

  • Granada yükseltmesi kanalıyla ağda meydana getirilen iyileştirmeler
  • Tezos ağının birkaç büyük bankacılık kurumu tarafınca kullanılmaya başlaması
  • Staking ile dolaşımdaki arzın azalması ve ilgi çeken stake ödülleri

Toplamda Tezos ağı, lansmanından bu yana yedi başarıya ulaşmış yükseltme geçirdi ve bunlardan üçü 2021’de gerçekleşti. En son Granada yükseltmesi 6 Ağustos’ta uygulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İşte Dünyanın Kripto Para Dostu Bankaları!

Öte taraftan Tezos’un dijital varlık şirketi Crypto Finance AG ve İsviçreli işletmeler arası işlem bankası InCore tarafınca benimsenmesi fiyatı pozitif etkileyen başka bir etmen oldu. Her iki kurum da ağda yeni bir tokenleştirme aracı başlatmayı planlıyor.

XTZ ek olarak, stake ödülleri karşılığında konsensüs sağlanmasına destek olmak için token’ların çoğunluğunun dolaşımdan kaldırılmasıyla sonuçlanan çekici stake fırsatlarından da faydalanıyor şeklinde görünüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.