Haberler

SundaeSwap’ın Topluluk Yönetim Planları Cardano’ya Nasıl Fayda Sağlayabilir?

Cardano'nun yerel merkezi olmayan kripto para borsası (DEX) SundaeSwap, başından beri çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

DEX, topluluk yönetimi aracılığıyla tamamen merkezi olmayan bir platform olma yolunu belirlediği için cesur olmaya devam ediyor. 28 Şubat’ın başlarındaki bir blog gönderisinde borsa, protokolün yönetimini topluluğa devretme planlarını vurgularken, bu yapının merkeziyetçilik için önemine dikkat çekti.

Bununla birlikte, Cardano’nun mevcut işlem boyutu parametreleri nedeniyle eksiksiz topluluk yönetimine yönelik planın çok uzakta olabileceğini ortaya koydu. Bunun nedeni, SundaeSwap protokolünün akıllı sözleşmelerindeki yönetim yeteneklerinin, şu anda ağda bulunmayan 16 kb’den büyük işlemler gerektirmesidir. Ancak borsa, Babbage HFC güncellemelerinin 2022’de IOG tarafından uygulanmasının ardından, tam akıllı sözleşme kontrollü yönetimin uygulanabileceği konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Geliştirme ekibi tarafından yönetim önerilerini ve potansiyel gelecekteki teklifler üzerindeki sıcaklık kontrollerini tartışmak için SundaeSwap Anlaşmazlığı’nda “Sundae DAO” adlı bir yönetim kategorisi oluşturuldu. Ek olarak, geliştiriciler tarafından teklif oylaması, yönetim sıcaklık kontrolleri ve genel DAO tartışması için bir SundaeSwap Governance Discourse forum panosu da oluşturuldu.

Bu, tam DAO bağımsızlığına yönelik bir başlangıç ​​mekanizması sağlayacak ve öncelikle hafif protokol teklifleri için topluluk teklifi oylamasında kullanılacaktır. Ancak, önemli protokol parametresi değişikliklerini içeren tekliflerin resmi SundaeSwap Yönetim Arayüzünden geçmesi gerekecektir.

Burada, SundaeSwap’ın topluluk oylamasıyla ilgili önceki deneyiminin felaket olduğu ortaya çıktı, çünkü İlk Hisse Havuzu Teklifi (ISPO), milyarlarca ADA’nın çok az sayıda hisse havuzu operatörünün eline geçmesine neden oldu. Kısa süre sonra bu değişiklikleri hafifletmek için ters bir ISPO’yu yürürlüğe koyarken, bu tür merkezileştirmenin etkilerinin tüm Cardano ağı için geniş kapsamlı olabileceği ortaya çıktı.

Yine de SundaeSwap, ağdaki en popüler merkezi olmayan borsa olduğu ve akıllı sözleşmesinde kilitlenen toplam ADA sayısı açısından %98’in üzerinde bir hakimiyete sahip olduğu için Cardano’nun üstünlüğü olmaya devam ediyor. Cardano’nun 116.07 milyon dolarlık DeFi TVL’sinin 114.06 milyon doları SundaeSwap’ta kilitlendi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.