Bitcoin Haberleri

Tarihsel Olarak Bitcoin Hareketlerinde Dikkat Çeken Eylül Ayı Detayı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

2013’ten bu yana Bitcoin Eylül ayında yalnızca üç kez pozitif trend görmüş oldu. Eylül 2021 itibarıyla Bitcoin senenin 3. çeyreğinin üçüncü ayını geride bıraktı. İkinci çeyrekte %50’yi aşkın büyük bir düzeltmeden sonrasında Bitcoin, %35’in üstünde toparlandı. Eylül ayına girilirken Bitcoin son 4 yılda güçlü olan ihtimalleri yenmek adına potansiyel bir yükseliş baskısına gereksinim duyacak.

Bitcoin Fiyatı Eylül Aylarında Düşüş Eğilimi Gösterdi

2013’ten bu yana Bitcoin Eylül ayında yalnızca üç kez pozitif trend görmüş oldu. Oranlar 5:3 ve yansız görünse de eylül ayları getirileri kayda kıymet bir hareket görmedi. Tarihsel olarak düşüş düzeltmeleri büyük oldu. 2014’te %19 ve 2019’da %13’lük düşüşler görüldü. Boğa koşusunun kaydedildiği yıllarda bile 2017 ve 2020 eylül aylarında %8’lik ve %7’lik düzeltmeler gözlemlendi.

Yıllarla birlikte BTC’yi çevreleyen senaryolar farklılaştı ve bu şekilde bir eğilime mantıklı bir arka plan belirlemek zorlaştı. 2019’daki piyasa koşulları ile 2020 yılının hikayesi önemli seviyede farklıydı. Bu nedenle, piyasa inançları göz önüne alındığında eylül ayı yükseliş trendinin devamı için tabu ayı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin 2021 Yılı Sonu Hedefi Nedir?

Bitcoin Eylül Ayını Nasıl Geçirecek?

Farklı bakış açılarından birkaç düşüş işareti tespit edildi. Liderin agresif fiyat hareketlerini geri kazanmasıyla işlem hacimlerinde düşüş kaydedildi. Glassnode verilerine göre Bitcoin‘in işlem hacimlerinde 2021’nin ilk çeyreğinde zirveye ulaşmasından bu yana %38 oranında azaldı.

Bitcoin-Cointurk
Bitcoin-Cointurk

İşlem hacimlerinin yanı sıra toplam geçirme hacmi de %62.5 düştü. Belirtilen metriklerin her ikisi de zincir üstündeki verilerdir ve BTC fiyat hareketi öncesi mühim sinyaller verir. İşlemlerin azalmasıyla 2021 yılının başlangıcında görülen aynı referanslar desteklenmiyor.

Mevcut dönemde ayılar bir düzeltme için hem tarihsel hem de zincir üstü desteğe haiz durumda. Lider kripto para Bitcoin’in eylül ayı performansı piyasa katılımcıları tarafınca merakla planlanıyor. Bitcoin fiyatı, bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla 47.970 dolardan işlem görüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.