HaberlerKripto Para Birimleri

Tayland Kripto Paraların Ödeme Şekli Olarak Kullanılmasını Engelliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tayland Kripto Paraların Ödeme Şekli Olarak Kullanılmasını Engelledi.Tayland’ın piyasa düzenleyicisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 1 Nisan’dan itibaren mal ve hizmetler için ödeme yapmak için dijital varlıkların kullanımını yasaklayan yönergeler yayınladığını duyurdu.

Tayland, Kripto Paraların Ödeme Aracı Olarak Kullanılmasını Yasaklıyor

69,8 milyondan fazla nüfusa sahip bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Tayland, yeni yayınlanan yönergeler ışığında kripto para birimlerinin bir ödeme şekli olarak kullanılmasını yasaklayacağını duyurdu.

Tayland, kripto para birimlerinin bir ödeme şekli olarak kullanılmasını yasaklayarak bitcoin endüstrisi ile çalkantılı ilişkisini sürdürüyor. Hükümet, kripto para birimlerinin ülkenin finansal sistemi ve ekonomisi için bir tehdit oluşturabileceğine dair bir uyarı yayınladı.

Hareket, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Tayland Bankası (BOT) arasında ülkenin finansal istikrarını ve genel ekonomisini etkileyebileceğinden dijital varlık sağlayıcılarının faaliyetlerini kontrol etme gerekliliğine ilişkin önceki tartışmalara uygundu.

Tayland Kripto Paraların Ödeme Şekli Olarak Kullanılmasını Engelledi!
Tayland Kripto Paraların Ödeme Şekli Olarak Kullanılmasını Engelledi!

Karar 1 Nisan itibariyle Yürürlüğe Giriyor

Kaynaklara göre, bitcoin borsaları ve alandaki diğer kuruluşlar, yerel bekçi köpeğini gerekçe göstererek 1 Nisan itibariyle dijital varlık ödeme hizmetlerini satmayı bırakmalı.

Ayrıca, ürün ve hizmetler için bir ödeme yöntemi olarak kripto para kullanımını savunmaları da yasaktır.

Yeni kural, daha önce belirtildiği gibi gelecek ayın başında yürürlüğe girecek. Yerel firmaların ise yeni kurallara uymaları için yıl sonuna kadar süreleri olacak.

Ayrıca, Tayland Bankası (BOT) şu anda kripto para ödemelerini kabul etmediğini defalarca söyledi. Çarşamba günü ilerleyen saatlerde bankaların dijital varlık işi için düzenleyici kurallar hakkında bir sunum yapacak.

Endonezya’nın mali otoritesi, kripto para kullanımındaki artışın ortasında, finans firmalarına kripto ödemelerini satmamaları veya kolaylaştırmamaları konusunda bir uyarı yayınladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.