Haberler

Tepki Çeken Binance ile FTX Olayında ABD Adalet Bakanlığı Devrede!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasını sarsan Binance ve FTX arasındaki olaylar yatırımcılardan büyük tepki çekti. Bunun üzerine ABD Adalet Bakanlığı’nın FTX borsasının mevcut durumu hakkında bilgi almak için Binance yetkilileriyle iletişime geçtiği öğrenildi. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao, piyasada çöküşü getiren olaylarda ismi geçenler arasındaydı.

FTX’in Son Durumu Mercek Altında

Tepki Çeken Binance Ile Ftx Olayında Abd Adalet Bakanlığı Devrede!

ABD Adalet Bakanlığı başta olmak üzere pek çok kurum, FTX borsasının son durumu hakkında bilgi almak için harekete geçti. Bunun üzerine dev borsa Binance ile iletişime geçen yetkililer, son gelişmeleri yakından takip ediyor. Binance borsası, Avrupa’daki düzenleyicilerin yanı sıra ABD’deki düzenleyici kurumların da bilgi alma talebinde olduklarını açıkladı. Düzenleyiciler, Binance borsasının FTX hakkında ne bildiğini her hafine kadar öğrenmek istiyor.

FTX Fonları Ne Amaçla Kullanıldı?

Kaynaklardan alınan bilgilere göre Binance, FTX borsasını milyarlarca dolarlık likidite krizinden kurtulması için borsanın acil olarak satın almayı düşündüklerini ifade etti. Ancak Binance durum tespit ekibi FTX yan kuruluşu Alameda Research ile ilgili şüpheli işlemler keşfetti. Binance araştırma ekibine göre FTX borsasının kullanıcılarına ait fonlar, bu şirkette ticari amaçla kullanıldı.

FTX’in müşteri fonlarını hiç etmesi, Binance borsasının FTX’i satın almaktan vazgeçmesine yol açtı. ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinin bilgi talep etmesi hakkında şu açıklama yapıldı: “Finansal gözlemcilerimizin FTX’in çöküşüne neyin yol açtığını araştırması son derece önemli. Böylece meydana gelen suistimalleri tam olarak anlayabiliriz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.