Editörden SeçmelerKripto Rehber

Ters V Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Trend ters formasyonlarından biri olan ters V formasyonunun ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına bir göz atalım.

Ters V Nedir?

Ters V Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bu formasyon, trend dönüş formasyonlarından biridir ve trendin sona erebileceğini gösterir. Bu nedenle mevcut trendin biteceği alanı belirlemek için kullanılır. Şeritten farklı olarak, bir yükseliş trendinin sonunda da gözlenir.

Ters V şeklinde bir yükseliş trendinde, fiyat hareketi önce bir sol omuz ve ardından daha büyük bir hareketle bir baş bölgesi oluşturur. Ancak, bir sağ omuz oluşmadan fiyat düşer ve yaptığı son dip seviyenin altına inerek piyasa yapısını değiştirir. Sol omuz ve baş bölgesi nedeniyle, bu oluşum genellikle baş omuza formasyonu ile karıştırılır.

Ters V Şekli Nasıl Kullanılır?

Bu formasyonu kullanarak işlemde faaliyet göstermek için boyun çizgisi adı verilen destek bölgesinin kırılmasının beklenmesi gerekilir. Ayrıca ters V formasyonunda sağ omuz oluşumu olmadan trend tersine hareket yaşanmalıdır, yani boyun çizgisinin kırılımı sağlanmalıdır. Bu sayede short işlem alınabilir. Bu formasyon ile açılan bir short yönlü işlemin iki hedef noktası bulunmaktadır. İlk hedef noktası sol omuz bölgesinin derinliğinin boyun bölgesi altına eklenmesiyle elde edilen seviyedir. İkinci hedef noktası ise baş bölgesinin derinliğinin boyun bölgesi altına eklenmesiyle elde edilen seviyedir. Stop noktası olarak ise boyun bölgesinin biraz üzeri tercih edilebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.