HaberlerBitcoin Haberleri

Tesla, Kripto Para Ödemeleri İçin Yeniden Harekete Geçti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Milyarder iş insanı Elon Musk‘ın kurucu ve CEO’su olduğu  elektrikli vasıta üreticisi Tesla, kripto ödemeleri için tekrardan harekete geçti.

Tesla, Kripto Para Ödemeleri İçin Yeni Adım Atıyor!

Geçtiğimiz Eylül ayında SEC’e yapılan üç aylık bir başvuruda şirket, “gelecekte kripto para birimlerinde işlem yapma pratiğini tekrardan başlatabileceğini” belirtti.

Tesla, aynı zamanda kripto para birimlerini bir varlık deposu ve ödeme aracı olarak gördüğünü dile getirerek şunları belirtti:

“Dijital varlıkların hem yatırım hem de nakite likit bir alternatif olarak uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz.”

Tesla, geçtiğimiz Ocak ve Mart ayları içinde elektrikli vasıta alımları için Bitcoin ödemesi kabul edeceğini açıklamıştı. Bu açıklama ile birlikte Bitcoin benimsemesi hayli artmıştı. Şirket ek olarak 2021’in ilk 3 ayı içerisinde 1,5 milyar dolarlık BTC alımı gerçekleştirdi.

Bitcoin madenciliğin çevreye zararlı olduğuna dair yapılan algılar karşısında Tesla, Bitcoin desteğini geri çekmek durumunda kalmıştı.

Öte taraftan Tesla CEO’su Elon Musk, Haziran ayında Tesla’nın Bitcoin ağ hash oranının minimum yarısı yenilenebilir enerji ile desteklendiğinde Bitcoin ödemeleri için desteği sürdürmeyi düşüneceğini belirtti.

Yeni Ortaklık Tesla Hisselerini Hareketlendirdi!

Tesla’nın vasıta kiralama şirketi Hertz ile ortaklık anlaşmasını yaptıktan sonrasında elektrikli vasıta üreticisinin piyasa değerinin 1 trilyon doları aştığı öğrenildii. Öte taraftan Tesla’nın hisse fiyatı da 1.000 doları aşarak 1024 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.