Haberler

Thodex Vurgununda Binance’e Para Aktarıldığı Tespit Edildi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Thodex Vurgununda Binance’e Para Aktarıldığı tespit Edildi. Savcılığa göre Thodex şüphelileri fonları Binance’e taşıyordu. Binance ile iletişime geçti ve şüphelilerin madeni paralarına el konulmasını talep etti.

Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih zer de dahil olmak üzere on şüphelinin Binance’de çeşitli miktarlarda ve türde kripto para bulundurduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin kripto para hesaplarının Binance kripto para borsası tarafından durdurulduğu veya bloke edildiği vurgulandı.

Binlerce mağdur bırakan Thodex kripto parasının yaratıcısı, yöneticisi ve yardımcılarına yönelik soruşturma, iddianameyle tamamlandı.

Thodex Şüphelilerin Tüm Mal Varlıklarına El Konuldu

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Organize, Kaçakçılık ve Mali Suçları Araştırma Bürosu’nun hazırladığı 286 sayfalık iddianamede soruşturma kapsamındaki işlemlere bir yer verildi.

İddianameye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nin soruşturması sonucunda zanlıların tamamının banka hesaplarına işlem yapılmaması için gerekli tedbirler alındı ve tüm bankalara kendilerine talimat gönderildiği bildirildi. Başsavcılığın bilgisi dışında hesaplarda herhangi bir işlem veya talepte bulunulmasına izin verilmemesi şeklinde bir rapor çıkarıldı.

Rapora göre, şüphelilerin tüm mal varlığına el konulmasına karar verildi. İddianameye göre, Thodex ve zanlılarının banka bakiyelerinin el koyma kararına istinaden adli emanete gönderilmesi için Türkiye Bankalar Birliği’ne yazı gönderilmiş ve bakiyeler İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan bir hesaba aktarılmıştı.

El Koyma Kararı Alındı

İddianameye göre, Binance’e yazı yazıldığı ifade edilen iddianameye göre, zanlıların malvarlıklarının alınması için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne emir gönderildi.

Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih zer’in de aralarında bulunduğu on şüphelinin çeşitli miktar ve türde kripto paralara sahip olduğunun tespit edildiği ve şüphelilerin kripto para hesaplarının Binance borsası tarafından dondurulduğu ya da durdurulduğu vurgulandı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.