Kripto RehberAltcoin HaberleriHaberler

Tron (TRX) Nedir, Avantajları Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tron (TRX), merkezi olmayan uygulamalar oluşturabileceğiniz ve medya içeriğini paylaşabileceğiniz blok zinciri tabanlı bir işletim sistemidir.

Tron (TRX) Nedir?

Tron (TRX), merkeziyetiz uygulamalar oluşturmanıza imkan sağlayan ve medya içeriğini paylaşabileceğiniz blok zinciri tabanlı bir işletim sistemidir.

TRX tokeninin kendisi, işletim yazılımının belirli özelliklerine erişmek için kullanılır. Bu nedenle tokenin ana amacı Tron ağında kullanım içindir. Ancak yine de bir değer deposudur ve borsalarda işlem görebilir, bu nedenle sanal para birimi olarak da tanımlanabilir.

2017 yılında Justin Sun tarafından oluşturulmuştur. Başlangıçta TRX, Ethereum tarafından desteklenen ERC-20 tabanlı tokenlerden oluşuyordu, ancak 2018’de kendi tokenlerinin olması için ayrıldılar.

Aynı yıl Tron, internetin en büyük dosya paylaşım sitesi olan Bittorrent satın almayı başardı ve bu, internette düz bir medya oyun alanı yaratma yolculuklarında gereken adımlar arasında yer alıyordu.

Tron Neden İcat Edildi?

Tron, net bir amaç düşünülerek icat edilmiştir. Bu amaç, internet üzerinde yer alan içerik oluşturucuları çabaları için daha fazla ödüllendirmeye yardımcı olmaktır.

Şu anda medya endüstrisinin yapılandırılma şekli, YouTube, Facebook ve Apple gibi birkaç büyük firmanın, medyanın görüntülendiği ve web sitelerinde yayınladığı şeyler üzerinde muazzam bir dereceye sahip olmasıdır.

Sadece neyin görülebileceğini kontrol etmekle kalmamaktadırlar, aynı zamanda medya tarafından üretilen paranın miktarındaki büyük çoğunluğunu da kendi paylarına alıyorlar. Yaratıcılar ise bu gelirden yalnızca küçük bir pay alırlar. Platform bunu düzeltebilmek için kuruldu.

Orta medya adamını ortadan kaldırarak, izleyicilerin içerik oluşturucuları Tron ağı ve TRX tokenlerini kullanarak doğrudan ödüllendirmesine izin verir. Bu nedenle medya, kısmen büyük bir şirketten ziyade tamamıyla yaratıcıya aittir.

Tron Nasıl Çalışıyor ve Arkasında Hangi Teknoloji Var?

Ağ birkaç ilkeye göre çalışmasını sürdürür. İlki ağdaki tüm verilerin ücretsiz olması ve merkezi bulunmayan bir otorite tarafından kontrol edilmesidir.

İçerik oluşturucular, içerikleri için bir ödül olarak dijital varlıklar, bu durumda TRX tokeni veya TRX tarafından desteklenen diğer tokenler kazanabilirler.

Belirtildiği gibi, içerik oluşturucuların ağdaki kendi Dapp’lerinde kullanılabilecek kendi tokenlerini oluşturmaları mümkündür. Bu oluşturulan tokenlar, ana Tron tokeni tarafından desteklenir.

Ağ geliştirme planının son aşamaları, ağdaki oyunların desteklenmesini içermektedir. Bunlar tamamen merkezi olmayacak ve kullanıcılar, oyundan kendi dijital varlıklarıyla zevk alırlarsa, yaratıcıları doğrudan ödüllendirebilirler.

Tron Para mı Takası

TRX, bir değer deposu, bir yatırım olarak kullanılabilir veya Tron’u diğer kripto para birimleri için takas edebilirsiniz. Bu nedenle, gerçek para olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, tokenin ana kullanımı, dApp’lerin oluşturulmasında ve bunlarla etkileşimdeki ağ üzerindedir.

“Tron Gücü” olarak bilinen bir ödül kazanmak için tokenleri kilitlemek de mümkündür. Bu, sahibine ağdaki kararlar üzerinde oy hakkı sağlar ve onlara daha yüksek bir statü verir.

Tron’un Avantajları Nelerdir?

Hızlı işlemler: Ağ saniyede 2000 işleme kadar destekleyebildiğinden işlemler çok hızlıdır. İşlemler için böyle bir kapasite, ölçeklenebilir gelecek ve ağdaki çevrimiçi olan bir medyada devrim yaratma potansiyeli için iyiye işaret ediyor. Bunu Ethereum (25 işlem) veya Bitcoin (3-6 işlem) gibi diğer madeni paralarla karşılaştırın ve bunun çok büyük bir başarı olduğu açıktır.

dApp’ler oluşturabilme: Ağ üzerinde kendi dApp’lerinizi oluşturabilirsiniz. Ağ üzerinde bir dApp oluşturarak ve üzerinde içeriğinizi sunarak karşılığında dijital varlıklar alabilirsiniz. Bunlar, normal TRX tokenlerinde veya oluşturduğunuz ve TRX tarafından desteklenen bir tokende olabilir. Bu nedenle, uygulama ve içindeki içeriği oluşturma çabalarınızın karşılığını alabilirsiniz.

İçerik oluşturucuları doğrudan destekleyebilme: Tron, içerik oluşturucuları daha yeterli şekilde desteklemenin önemli olduğuna ve ağın bunu yapmanın harika bir yolu olduğuna inanır. Bugün 2021 yılında internet kullanıyorsanız, çevrimiçi medyayı izlemekten veya bakmaktan zevk alıyor olabilirsiniz. İzleyerek aldığınız mutluluk, içerik yaratıcıları tarafından mümkün olur, bu nedenle çabaları için yeterince desteklenmeleri adil olur.

Anonim Olarak Kullanılabilir mi?

Tron işlemleri anonim yapılır, ancak bunlar yalnızca ağın kendisindedir. TRX satın alma eylemi ve bir borsadan geçmesinin zorunluluğu, Tron tokenlerini satın almak için ilk etapta kimliğinizi kanıtlamanız gerektiği anlamına gelir.

Ağda bir kez, işlemlerden birisi anonim olarak gerçekleştirilebilir. Öte yandan, tüm blok zincirlerinin zincir üzerinde yapılan işlemlerin bir kaydını tuttuğuna dikkat edilmelidir. Bu nedenle, hiçbir işlem gerçekten anonim değildir.

Ne Kadar Güvenli?

Tron, kripto dünyasında güvenli bir üne sahiptir. Şirketin güvenlik harcamaları ve işe aldığı personel bunun göstergesidir. Diğer kripto para birimleri gibi, merkezi olmayan bir ağ olduğu için tokenlerine bakmak söz konusu olduğunda bireyin akıllı olması için büyük bir sorumluluk vardır. Bir bütün olarak ağ ile ilgili olarak, henüz bir güvenlik skandalı yaşamadı.

TRON Madenciliği

TRX madenciliği yapılamaz, bunun yerine diğer işlemlerin doğrulanmasına yardımcı olmak için mevcut tokenlerinizi stake ederek tokenler kazanılabilir.

İşlemlerin doğrulanmasına yardımcı olarak, pay sahiplerine bir token oluşturma veya işlem ücreti ödenecektir. Unutulmamalıdır ki, ödenen bu dijital varlıklar yeni yaratılmamıştır, zaten vardır.

[ccpw id=”15712″]

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.