Kripto Para BirimleriBitcoin HaberleriHaberlerNFT Haberleri

Ukrayna, Resmi Para Birimleriyle Kripto Alımına Yasak Getiriyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ukrayna, resmi para birimleriyle kripto alımına yasak getiriyor. Ukrayna bir yandan kriptoların yasallığını araştırırken diğer yandan kripto yasaklarını ve yasaklarını uyguluyor. Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri artık sadece Ukraynalılar tarafından dövizle satın alınabiliyor. Hükümet, kripto para birimini kendi para birimiyle satın almayı yasa dışı hale getirdi. Sadece bu da değil, hükümet aylık 3.300 dolarlık döviz alım kısıtlaması getirdi.

Kısıtlamalar Ne İçeriyor?

Son gelişmelere göre şu anda savaşta olan Ukrayna, sıkıyönetim altındayken kripto paralara karşı tavır aldı. Bununla birlikte, Ukrayna’nın savaşın başlangıcından bu yana hem kripto bağışları hem de NFT satışları ile bu sektörden son derece yararlandığı açıktır. Buna rağmen Ukrayna’nın para kaçışını engellemek için adımlar attığı bildiriliyor.

Ukrayna, Resmi Para Birimleriyle Kripto Alımına Yasak Getiriyor!
Ukrayna, Resmi Para Birimleriyle Kripto Alımına Yasak Getiriyor!

Kriptolar yarı nakit işlemler olarak kabul edilirken, merkez bankası açıklamaya göre bunlar üzerinde kontroller kurmanın önemini vurguluyor. Merkez bankasına göre reformlar, gelecekteki sınırlamaları hafifletmeyi, Ukrayna’nın uluslararası rezervleri üzerindeki baskıyı azaltmayı ve döviz piyasasını iyileştirmeyi amaçlıyor. Yetkililer ayrıca Ukrayna sakinlerinin sıkıyönetim nedeniyle ulustan kaçmak zorunda kaldıklarını da kabul ediyor. Ancak yetkililer, sınırlamaların getirildiğini ve birçok kurumun bunları zaten benimsediğini iddia ediyor.

Kriptolar ve Ukrayna

Öte yandan, Ukrayna’nın çatışmanın başlangıcından itibaren, özellikle kripto bağışları şeklinde önemli bir destek aldığı ve hükümet yetkililerinin kripto ekosistemiyle kişisel olarak sosyal medya aracılığıyla iletişime geçtiği iyi biliniyor. Hem borsalar hem de kripto dünyasının tanınmış isimleri bu süreçte Ukrayna’ya destek verdi.

Ayrıca Ukrayna, kripto para birimlerini yasallaştırma niyetinde olduğunu açıkladı ve süreci başlattı. Hatta Ukrayna cumhurbaşkanının, ülkenin düzenlenmiş bir kripto para piyasasını işletmesi için yasal bir temel oluşturan bir yasa çıkardığı bile bildirildi. Bu olayların ardından Ukrayna’nın kripto para yasağı ve kısıtlamaları uygulaması makul karşılanmıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.