HaberlerBitcoin Haberleri

Ukrayna’dan Riskli Bitcoin (BTC) Girişimi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya’nın dev ülkelerinin sürdürdüğü CBDC yarışına bir yeni ülke daha katılıyor. Bitcoin nimetlerini kendi ülke ticaretine entegre etmeye çalışan ülkelerin sayısı günden güne artıyor. Bitcoin’in ilk atılımcılarında El Salvador’un, kripto paralar tarihinde bir ilke imza atması diğer ülkelerin de dikkatini çekmiş durumda. Dolayısıyla gün geçtikçe bu kervana bir yeni ülke katıma planları yapıyor. Bitcoin Ticaretini, ülke ticaretine entegre etme planları olan bu ülkenin adı; siyasi ve turistik bağlarımızın yoğun olduğu Ukrayna.

Yatırımcılara Bitcoin ile ticari işlemler yapmayı kolaylaştıracak yasal bir banka kartı çıkarmayı planlıyor. Ukrayna Bankası Monobank, belirttiğimiz bu çalışmalar ışığında hizmet vermek için Ukrayna Ulusal Bankası’ndan izin istediği öğrenildi.

Ukrayna’nın önde gelen E-bankalarından biri olan Monobank’ın kurucularından Oleg Gorokhovsky, önemli bir kripto para platformuyla test entegrasyonunu tamamladıklarını açıkladı. Kripto para borsasıyla yapılan bu entegre sayesinde Yatırımcıların Monobank banka kartlarıyla kripto para alım salım ticaretini mümkün kılacağını belirtti. Kurucu ortak Gorokhovsky, ulusal bankanın onay vermesi halinde Temmuz ayının sonlarına doğru hizmet vermeye başlayacaklarını açıkladı.

2020 Ağustos tarihi itibariyle 2,500.000 üzerinde Monobank’ın kuruluş tarihi 2017 yılıdır. Yeni sayılacak kadar eski olmayan Monobank, yeniliklerine Bitcoin ile bir yenisini eklemek istiyor.

Daha önce sosyal medya hesaplarından Bitcoin ile ilgili paylaşımlarda bulunan Gorovsky, Bitcoin’e hatırı sayılır bir miktarda yatırım yaptığını, Bitcoin(BTC) fiyatlarının 2022 yılında 100.000 dolara kadar ulaşacağı tahmininde bulunarak, Bitcoin’e olan inancını yineledi.

Ukrayna’dan, CBDC VE Bitcoin’e Destek

Geçtiğimiz Hafta, Ukrayna Parlamentosu, Dijital Para birimleriyle (CBDC) çeşitli düzenlemeleri kapsayacak yeni yasa tasarısını kabul ettiği açıklanmıştı. Bu açıklama öncesinde, 2021 yılı başında merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmaları için Stellar Geliştirme Vakfı (SDF) bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonunda yapılan açıklamalarda; Ukrayna, CBDC platformu için ağ arayışları sonucunda Stellar ağı kullanılacağı açıklanmıştı.

Çin’e yakınlığıyla da bilinen Ukrayna Hükümeti, yaklaşık 4 yıldır CBDC ile ilgili detaylı araştırmalar yaptığı bilinmekte. Çin’in Bitcoin’e yaklaşımının aksine Bitcoin’e daha kucaklayıcı bir biçimde yaklaşıyor. İlerleyen zamanda Çin ile Bitcoin konusunda aynı çizgiye gelir mi bunu bekleyip göreceğiz.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.