Altcoin HaberleriHaberler

Ünlü Analist Uyarıyor Cardano (ADA) Akıllı Sözleşmelerinde Ciddi Bir Sorun Var! Düşüşe Hazır Olun!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Popüler kripto para analistlerinden Tyler Swope kısa süre ilkin Chico Crypto kanalında bu konuyu takipçileriyle tartıştı. Akıllı sözleşmeler mevzusunda hangi projenin daha başarı göstermiş olacağını ve Ethereum’un tahtına oturacağı değerlendirildi. İşte iki projenin de artı ve eksi yönleri, peki sizce hangisi başarı göstermiş olacak?

Ethereum (ETH) yüksek gas ücretleri sebebiyle birçok projenin elini yakıyor. Akıllı sözleşme platformu son aşama fonksiyonel ve başarı göstermiş sadece bir o kadar pahalı, elbet bu durum geliştiricileri alternatif yollar aramaya itiyor. Bu alternatifler içinde da en oldukca öne çıkan 2 proje Cardano ve Polkadot oldu.

Cardano (ADA)

Büyük güncellemeye iki haftadan azca bir süre kaldı, net olarak 12 Eylül tarihinde Cardano (ADA) ağının akıllı sözleşmeler için uyumlu hale gelmesi umut ediliyor.

Alonzo güncellemesi ana ağda gerçekleşecek. İnsanlar Ethereum’dan daha başarı göstermiş olacağına inandıkları için Cardano (ADA) alıyor. Bu mevzuda gaza geldiklerini düşünüyorum”.

Kripto para yatırımcılarının Ağustos ayında yoğun şekilde “söylentiyi satın aldığını” düşünen Swope, güncelleme sonrasında fiyatın bir miktar geri çekileceğine inanıyor. Ancak 12 Eylül evveliyatına kadar yükseliş beklentisini koruyor ve fiyatın 3 dolar üstünde tutunabileceğini tahmin ediyor.

Öte taraftan Swope’a gore Cardano (ADA) ağı Ethereum’u 2 negatif yönü sebebiyle deviremeyecek. Yani akıllı sözleşmeler mevzusunda beklenen ilgiyi maalesef görmeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin 2021 Yılı Sonu Hedefi Nedir?

Haskell Sözleşmeleri

Cardano Plutus yol haritasına gore Alonzo güncellemesiyle birlikte platformda Plutus akıllı sözleşmeleri çalışacak. Plutus platformu Cardano’nun akıllı sözleşmeler bölümüdür. Hem zincir içi hem de dışı kodlama Haskell’de yazılır. Yani Platus akıllı sözleşmeleri Haskell programlarıdır. Ancak şu şekilde bir sorun var, Ethereum ağında geliştirme yapan  yazılımcılar bu dile aşina değil.

Bilinmeyen ve öğrenmesi zor bir dilde geliştiricilerden kimse gelişmiş projeler üretmesini bekleyemez. Üstelik bu detay geliştiricilerin Cardano (ADA) ağından kaçmasına sebep olacak. Yazılımcıların neredeyse hiçbiri Haskell ile kod yazmıyor.

DeFi

Cardano (ADA) ağında çalıştırılması beklenen ciddi bir DeFi uygulaması bulunmuyor. Ağdaki talebin bu yüzden düşük olacağı tahmin ediliyor.

Özellikle yüksek kazanç beklentisiyle Cardano (ADA) alan yatırımcıların %99’u Haskell mevzusuna hakim değil benzer şekilde görünüyor. Çünkü yatırımcıların mühim bir kısmı fiyatta uzun vadeli inanılmaz yükselişler ve ağda ciddi aktiviteler bekliyor.

Polkadot (DOT)

Swope’a gore Polkadot bu mevzuda daha talihli görünüyor. EVM uyumluluğu sebebiyle Ethereum (ETH) ağında geliştirme icra eden kullanıcılar oldukca kolay şekilde projelerini taşıyabilecek.

Bu mevzuda Tyler Swope şunları söylemiş oldu:

Polkadot ve Kusama ağlarında EVM uyumluluğu son aşama iyi Ethereum (ETH) ağından kaçmak isteyen geliştiriciler kolayca sözleşmelerini parachain’e taşıyabilecek. Basit ve sorunsuz görünüyor”.

Polkadot (DOT)’un Substrate SRML modülü geliştirdiğini söyleyen Swope ilerleyen süreçte ağlar arasındaki uyumun daha da güçleneceğini korumak için çaba sarfediyor.

İnternet sitemizde paylaşılan bilgiler hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi içermemektedir. Alacağınız yatırım kararlarını kendi araştırmalarını ve değerlendirmelerin neticesinde şekillendirmeniz gerekiyor. Son aşama volatil olan kripto para piyasalarında alacağınız tavsiyeler ciddi kayıplar yaşamanıza sebep olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.