HaberlerNFT Haberleri

Ünlü Fotoğraf Ajansı Magnum, NFT Koleksiyonunu Piyasaya Sürüyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ünlü fotoğraf ajansı Magnum, NFT koleksiyonunu piyasaya sürüyor. NFT koleksiyonu New York, Paris, Londra ve Tokyo’da lokasyonları bulunan tanınmış bir fotoğraf firması olan Magnum tarafından piyasaya sürüldü.

28 Haziran’da Magnum, ajansın 75 yıllık tarihini kapsayan bir NFT koleksiyonu başlattı. 75 yıl önce Magnum’un kuruluşundan bu yana, fotoğraf endüstrisi önemli bir değişim yaşadı.Magnum fotoğrafçıları, yetmiş yıldan fazla bir süredir çağdaş ortamlarda gelişti, uyarlandı. NFT’ler de son dönemin en sevilen yeniliklerinden biriydi. Ajans, görüntüleri ile artık NFT dünyasına katıldı.

Koleksiyon Üç Setten Oluşuyor

Magnum, 75. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak ve bu yıl fotoğrafçılığın geleceğini kucaklamak için genişleyen kütüphanesinden üç set halinde 75 fotoğraftan oluşan ilk NFT koleksiyonunu yayınladı. Web3 topluluğu, koleksiyoncular ve genel halk ilk kez Magnum arşivinden ve 20. ve 21. yüzyılın en ünlü fotoğrafçılarından 1/1 basılı görüntülere erişebilecek.

Uluslararası Fotoğraf Ajansı Magnum, Nft Koleksiyonu Çıkardı

 

Web3 ortamında fotoğrafçıları güçlendirmeyi amaçlayan sanatçılar, koleksiyoncular, küratörler ve inşaatçılar topluluğu olan Obscura.io’nun kurucu ortağı olan Alejandro Cartagena, açılış koleksiyonunu üstlendi. Obscura ve Magnum arasında Magnum 75 küratörlüğünün oluşturulmasına yol açan devam eden işbirliğinin bir parçası olarak özel NFT görüntüleri oluşturmak için sekiz fotoğrafçı işe alındı. 28 Haziran’da, NFT pazaryeri  Foundation ilk tercihini kullanıma sundu. Patrick Zachmann, Stuart Franklin, Olivia Arthur ve Alec Soth, 75 yıllık arşivin bu seride yer alan klasik ve modern fotoğrafları arasında yer alıyor.

Magnum Başkanı ve fotoğrafçı Olivia Arthur konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

NFT’lerin dünyası yeni, heyecan verici ve 75 yıldır devam eden bir organizasyon için bazı yönlerden göz korkutucu. Fotoğraf alanındaki her gelişmede olduğu gibi, blok zinciri teknolojisi için beklentilerin neler olduğunu ve işi paylaşma şeklimize nasıl entegre edilebileceğini öğrenmeye, denemeye ve anlamaya hevesliyiz. Bu araçların fotoğraf endüstrisi için daha geniş anlamda son derece önemli hale geleceğine inanıyorum ve Magnum’un NFT’ dünyasına atılan bu ilk resmi adımın parçası olmaktan dolayı çok heyecanlıyım.

Uluslararası Fotoğraf Ajansı Magnum, Nft Koleksiyonu Çıkardı – Akıllı Gündem

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.