EkonomiHaberler

Uzman İsim, Altın Piyasası İçin Bu Tarihe Dikkat Çekti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

2021 sonunda gram altın fiyatı 1.000 liraya ulaştığında fiyatların düşeceğini doğru tahmin eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasa tahminini güncelledi. İşte detaylar…

İslam Memiş, 25 Ocak Tarihine Dikkat Çekti

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı‘na göre, piyasalar 2022 boyunca öngörülemez bir şekilde devam edecek. Ona göre, yatırımcılar portföylerini 2022 yılına kadar çeşitlendirmezlerse, uzun vadeli yatırım yapmayanlar ciddi zarar görecek. Memiş, “alıp satan” kişilerin önemli kayıplara uğrayacağına ve “hayal edilemez batmaların” yaşanacağına inanıyor.

İslam Memiş‘e göre yatırımcılar 25 Ocak’a kadar kesin bir pozisyon almak istemiyorlar. Peki 25 Ocak’ta ne olacak? ABD Merkez Bankası bu tarihte faiz kararını açıklayacak. Altın, kripto para birimleri veya doların 25 Ocak’ta nasıl bir performans göstereceğini söylemese de analist, piyasaların oynak kalacağını tahmin ediyor gibi görünüyordu.

İslam Memiş, 25 Ocak Tarihine Dikkat Çekti
İslam Memiş, 25 Ocak Tarihine Dikkat Çekti

Küçük yatırımcıların 2022’de potansiyel dalgalanmalardan kendilerini nasıl koruyabileceklerini tartışan Memiş, “Herkesin dört farklı üründen bir sepet oluşturması gerekiyor.” Bu sepette ne olacağına dair bir tahminde bulunmasa da içinde TL, dolar, altın veya kripto para bulunabileceğini belirtiyor. Bunu yapmayan yani portföyünü çeşitlendirip uzun vadeli yatırım yapan kişilerin kaybedeceğine inanıyor. Gerçekten de, bu insanlar için “inanılmaz düşüşler görebiliyoruz” diyor. Son olarak, ticaretten kâr elde etmeye çalışanların 2022’de başarısız olacağını, uzun vadeli düşünenlerin ise galip geleceğini iddia ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.