Bitcoin HaberleriHaberler

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları kararlı: 7 yıllık rekor kırıldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında en büyük piyasa hacmine sahip olan Bitcoin (BTC), yatırımcıların birincil şekilde odağında yer almaya devam ediyor. Milyar dolarlık serveti ile birçok balinanın odağında kalmaya devam eden Bitcoin, haliyle uzun vadeli yatırımcıların da ilk adreslerinden biri durumunda. Zincir üst verilere bakıldığında da hareketsiz varlıkların oranının yüzde 74’ü geçtiği görülüyor. Bu veri, uzun vadeli Bitcoin yatırımcı sayısındaki artışı gözler önüne seriyor.

HODL ORANINDA 7 YILLIK REKOR

Hodl Oraninda 7 Yillik Rekor

Zincir üstü veri analiz şirketi CryptoQuant tarafından sağlanan verilere göre cüzdanında uzun vadeli Bitcoin tutan adreslerin oranı son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 2015 yılında bu oran rekor seviyelere ulaşarak yüzde 77 seviyesini görmüştü. Söz konusu uzun vadeli yatırımcı (HODL) oranı, 2019 yılında ise yüzde 70 seviyesine ulaşmıştı. Ancak eldeki verilere göre söz konusu oran yüzde 74’e ulaştı ve 2015 yılından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

36-60 AYDIR BTC TUTANLARIN ORANI YÜZDE 15

Uzun dönem Bitcoin tutan adreslerin yüzde 13’lük bölümü, elindeki Bitcoin’leri 6 ile 12 aydır tutuyor. Elindeki Bitcoin’leri 12 ile 18 aydır tutanların oranı ise yüzde 9’un üzerinde. Verilerde en dikkat çekici kısım ise elindeki Bitcoin’leri 3 ile 5 yıldır (36 – 60 ay) hareket ettirmeyenlerin oranının yüzde 15 seviyesinde olması. Verilerde, Bitcoin fiyatı düştükçe uzun vadeli yatırımcı sayısının net şekilde arttığı, fiyatın yükseldiği dönemlerde ise kademeli satış hamlelerinin başladığı görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.