Haberler

Uzun vadeli yatırımcılar rekora koşuyor! HODL edilen BTC tutarı 5 yıllık zirvesine ulaştı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası genelinde, Bitcoin’in (BTC) mevcut ayı piyasasından yukarı yönlü ataklarla çıkacağı ve bir ralli döneminin başlayacağı düşüncesi yer alıyor. Yatırımcılar, Bitcoin’in gelecek dönemlerde yeniden yükselişe geçeceği beklentisi ile mevcut fiyat düzeltmelerinden yola çıkarak farklı stratejilere yöneliyor. Bu kapsamda 22 Eylül’de HODL edilen Bitcoin miktarının rekor düzeye ulaştığı tespit edildi. Glassnode verilerine göre 22 Eylül 2022 itibariyle HODL edilen BTC miktarı 143,74 milyar dolar değerinde 7 milyon 495 bin 059,588 adet olduğu kaydedildi. Verilere göre son 5 yıllık rekor, 19 Ekim 2020’de kaydedilmişti.

HODL NEDİR, NE ANLAMA GELİYOR?

Hodl Nedir Ne Anlama Geliyor

HODL, bir varlığın fiyatı düşüşteyken o varlığı satmaktan kaçınmak ve uzun vadeli olarak elde tutma eylemini tanımlıyor. HODL miktarının rekor düzeylere ulaşması, yatırımcıların da genel anlamda mevcut fiyat seviyelerinden varlığı satmaya istekli olmadıklarını gösteriyor. Bu da kripto para piyasasında ayı sezonu hakimiyeti devam ederken, ilerleyen dönemlerde bir ralli beklentisi olduğuna işaret ediyor. Bu beklentiyle de uzun vadeli yatırımcıların ellerindeki Bitcoin’leri tutma eğiliminde oldukları görülüyor.

ANALİSTLER BTC İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Yatırımcılar mevcut piyasa koşullarına göre kendilerine bir yatırım stratejisi belirlemeye devam ediyor. Kimi analistler de bu fiyat düzeltmelerinin geçici olduğunu ve fiyatların yükselişe geçeceğini düşünüyor. Bu isimlerden biri olan Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin mevcut fiyatının “aşırı iskontolu” olduğunu düşünüyor ve Bitcoin’in 100 bin dolar seviyesine tırmanacağına inanıyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan bilgiler ve kaynaklar uzman ekonomist yorumlarıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.