Bitcoin Haberleri

Uzun vadeli yatırımcılar zirveye koşuyor: HODL edilen BTC sayısı 5 yıllık rekor seviyesinde!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası uzun bir süredir fiyat düzeltmeleri ile sallanıyor. En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) uzun süredir 20 bin dolar bölgesinde konsolide olurken, genişletilmiş düzeltmelere rağmen Bitcoin’in gelecekte bir ralli gerçekleştirme olasılığına güvenen birçok kripto para yatırımcısı bulunuyor. Bu güven ölçümü ise HODL yatırım stratejisinin detaylarında ve ortaya çıkan verilerde görülebiliyor. Glassnode tarafından sağlanan verilere göre 29 Eylül itibariyle HODL edilen Bitcoin miktarı, 5 yıllık rekor seviyesine yükseldi.

UZUN VADELİ YATIRIMCILAR YÜZDE 42 ZARARLA SATIYOR

Uzun Vadeli Yatirimcilar Yuzde 42 Zararla Satiyor

Glassnode tarafından aktarılan verilere göre 29 Eylül 2022 itibariyle, HODL edilen Bitcoin miktarı 5 yıllık rekor seviyesine ulaştı. Uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin ellerindeki Bitcoin’lerini satmaları kayıplara yol açabilir ve bu nedenle Bitcoin’i elde tutmanın bu sınıftaki yatırımcılar için mantıklı olabileceği belirtiliyor. Glassnode verilerine göre uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin varlığı yaklaşık yüzde 42 oranda zararla sattıkları da görülebiliyor. Öte yandan platform, uzun vadeli yatırım inancının güçlü kalmasından dolayı aktarılan verilerin kesintiye uğrayabileceğini de ifade ediyor.

BTC ENFLASYONA KARŞI KORUMA ARACI MI?

Glassnode tarafından aktarılan raporda, çoğu yatırımcının bir Bitcoin rallisini tetiklemek için artan benimseme ve amortisman arzı gibi faktörlere güven duydukları belirtiliyor. Tüm bunlarla birlikte, HODL edilen Bitcoin miktarı, potansiyel olarak Bitcoin’in bir değer deposu şeklinde değerlendirildiğine de işaret ediyor. Uzmanlara göre uzun vadeli yatırımcılar, enflasyona karşı koruma aracı olarak hala Bitcoin’i tercih ediyor olabilir.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan bilgi ve içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinliklikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.